058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Willem II

21 april 2016, 11:07

Het is de 48e keer dat SC Cambuur en Willem II het vanavond tegen elkaar gaan opnemen in een officieel duel. Van de voorgaande wedstrijden wonnen de Leeuwarders elf keer, werden de punten vijftien maal gedeeld en was er 21 keer winst voor de club uit Tilburg.

Onderuit in Tilburg
Eerder dit seizoen slaagde SC Cambuur er niet in om een goed resultaat te behalen in Tilburg. De Leeuwarders waren niet in goeden doen en gingen uiteindelijk met 3-0 onderuit in het Koning Willem II Stadion. Stijn Wuytens – inmiddels speler van AZ – was met twee assists en één doelpunt de grote man aan Willem II-zijde.

Willem II kwam voor eigen publiek na iets meer dan tien minuten spelen op voorsprong. Op aangeven van Stijn Wuytens kopte verdediger Guus Joppen de bal tegen de touwen. Er gebeurde in de eerste helft voor de rest weinig in Tilburg. Beide teams slaagden er nauwelijks in om kansen te creëren.

Na rust kreeg SC Cambuur via Sjoerd Overgoor dé kans op de gelijkmaker. Na goed terugleggen van Furdjel Narsingh schoot de middenvelder de bal via Dries Wuytens echter over. Ook Bartholomew Ogbeche – die in de winter naar Willem II verhuisde – kreeg een aardige mogelijkheid op de 1-1. De gelijkmaker viel niet, maar Willem II scoorde nog wel twee keer. Eerst was het Erik Falkenburg die raak kopte, even later was het Stijn Wuytens die zijn goede optreden met een doelpunt bekroonde.

Vervelende afsluiting
SC Cambuur verzuimde vorig seizoen om het fantastische voetbaljaar te beëindigen met een plek in het linkerrijtje van de Eredivisie. De Leeuwarders zouden bij winst op Willem II in de afsluitende speelronde naar de negende plaats stijgen, maar gingen met 1-2 onderuit tegen het team van trainer Jurgen Streppel.

Willem II nam via Ben Sahar de leiding in Leeuwarden. De Israëliër speelde de bal door de benen van Leonard Nienhuis en tekende voor de 0-1. Vlak na rust verdubbelden de Tilburgers de voorsprong. Het was Samuel Armenteros die vanaf de strafschopstip de 0-2 maakte. SC Cambuur kwam vlak voor tijd via een rake strafschop van Erik Bakker nog op 1-2, maar een punt of meer zat er niet meer in voor de thuisploeg.