058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – Willem II

15 mei 2015, 10:10

Het is komende zondag de 46e keer dat SC Cambuur en Willem II het tegen elkaar opnemen in een officieel duel. Van de voorgaande wedstrijden wonnen de Leeuwarders elf keer, werden de punten vijftien maal gedeeld en was er negentien keer winst voor de club uit Tilburg.

Tilburgers sterk in Leeuwarden
Willem II presteert op bezoek in het Cambuur Stadion opvallend goed. De Tilburgers namen de laatste vijf keer dat zij in Leeuwarden langskwamen de volle buit mee naar huis. De laatste thuisoverwinning van Cambuur tegen de Tricolores dateert van 17 april 1993. Dankzij doelpunten van Jack de Gier en tweemaal Michel van Oostrum werd destijds Willem II met 3-1 verslagen.

Laatste ontmoeting
Iets meer dan drie jaar geleden stond voor het laatst een thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma. Op 9 april 2012 wonnen de Tilburgers dankzij doelpunten van een oud-Cambuur-speler. Het was Danny Guijt die in de eerste helft de enige twee goals van de wedstrijd voor zijn rekening nam. De middenvelder speelde tussen 2008 en 2011 drie seizoenen in Leeuwarden.

Heenduel in Tilburg
Begin november namen Cambuur en Willem II het tegen elkaar op in het Koning Willem II-stadion. De Leeuwarders speelden een sterke wedstrijd en maakten de meeste aanspraak op de overwinning, maar door een laat doelpunt van de thuisploeg eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 1-1.
Het duel tussen misschien dé verrassingen van het Eredivisie-seizoen begon matig. Het team van Henk de Jong had in de eerste helft het meest balbezit, maar wist dat nauwelijks uit de drukken in kansen. Laat staan doelpunten.

Na rust kwam de wedstrijd meer tot leven en dat resulteerde in een 0-1 voorsprong voor Cambuur. Na een goede pass van Furdjel Narsingh manoeuvreerde Albert Rusnák zich in een schietpositie en schoof de bal in de hoek. Lange tijd leek de Slowaak de matchwinner te worden, tot Samuel Armenteros in de blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen schoot.