058-2963300
Historische uitslagen SC Cambuur – N.E.C. Nijmegen

16 maart 2018, 11:50

De historische resultaten tussen SC Cambuur en NEC spreken in het voordeel van de bezoekers uit Nijmegen. In totaal speelden de clubs 27 keer tegen elkaar in competitieverband. Zeven keer was er winst voor Cambuur, negen keer werden de punten gedeeld en liefst elf keer won NEC de wedstrijd. In het Cambuurstadion won NEC in competitieverband echter slechts twee keer: in 1966 en 1989.

Nacompetitie
In totaal troffen SC Cambuur en NEC elkaar 34 keer in een officiële wedstrijd. Zes van de ontmoetingen waren in de nacompetitie, waarin NEC meestal als winnaar naar voren kwam. In de nacompetitie van het seizoen 1986/1987 speelden de clubs twee keer tegen elkaar en werd er liefst 17 (!) keer gescoord in twee wedstrijden.

Het eerste duel, dat op 10 juni 1987 werd afgewerkt, werd op zeer overtuigende wijze door Cambuur gewonnen. Circa 9000 toeschouwers zagen hoe de Leeuwarders gehakt maakten van NEC: 7-0. Drie dagen later ontmoetten de twee clubs elkaar weer, toen in Nijmegen. Die wedstrijd werd met bizarre cijfers door NEC gewonnen. Cambuur scoorde in die wedstrijd vier keer, maar zag de club uit Nijmegen zes doelpunten maken: 6-4.

In de nacompetitie promoveerde DS ’79 uiteindelijk naar de Eredivisie, ten koste van Cambuur. Het seizoen 1986/1987 wordt onder de Cambuur-supporters nog altijd gezien als één van de mooiste seizoenen in de clubhistorie.

Eerder dit seizoen
SC Cambuur bewaart geen herinneringen aan de ontmoeting met NEC eerder dit seizoen. De Leeuwarders – toen nog onder leiding van trainer Marinus Dijkhuizen –  verloren het duel in Nijmegen met 3-1.

De start van de Leeuwarders was niet eens slecht. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor SC Cambuur, maar zowel Kevin van Kippersluis als Martijn Barto had het vizier nog niet op scherp staan. NEC kreeg in de eerste helft ook een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er voor rust niet.

De vier doelpunten vielen in de tweede helft. SC Cambuur opende via Van Kippersluis de score, maar daarna was NEC aan de beurt. Mohamed Rayhi (twee keer) en Steeven Langil scoorden in het laatste halfuur van de wedstrijd en bezorgden NEC daarmee de overwinning.