058-2963300
Hoe verging het Bangura, Sambissa en Uldrikis tijdens de afgelopen interlandweek?

Hoe verging het Bangura, Sambissa en Uldrikis tijdens de afgelopen interlandweek?

22 november 2022, 10:04

Voor de heren Alex Bangura, David Sambissa en Roberts Uldrikis de voorbije week niet in het teken van vakantie vieren. De drie spelers van SC Cambuur sloten namelijk andermaal aan bij de nationale elftallen van hun land om te trainen en één of meerdere (oefen)duels te spelen. Een mooie gelegenheid om per speler hieronder de balans op te maken.

Alex Bangura (Sierra Leone -> vriendschappelijk)

  • Zaterdag 19 november: Reserves Algerije – Sierra Leone (3-0)

Tijdens de oefenpartij tegen de reserves van Algerije, dat werd afgewerkt als afsluiting van een trainingskamp in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), stond Bangura in de basis bij Sierra Leone en speelde hij negentig minuten lang mee.

David Sambissa (Gabon -> vriendschappelijk)

  • Donderdag 17 november: Guinee-Bissau – Gabon (1-3)
  • Zondag 20 november: Gabon – Niger (3-1)

De nationale ploeg van Gabon belegde een trainingskamp af in Antalya (Turkije) en oefende aldaar maar liefst tweemaal. Bij het vriendschappelijke treffen tegen Guinee-Bissua kwam Sambissa niet in actie, maar tijdens het oefenduel tegen Niger mocht hij in de 70e minuut invallen en gaf hij tien minuten later de assist op het derde Gabonese doelpunt.

Roberts Uldriķis (Letland -> Baltische Beker)

  • Woensdag 16 november: Letland – Estland (halve finale. 1-1, Letland w.n.s.)
  • Zaterdag 19 november: Letland – IJsland (finale. 1-1, IJsland w.n.s.)

Voor Letland stond de voorbije week in het teken van het traditionele Baltische bekertoernooi met Estland, Litouwen en IJsland als overige drie deelnemende landen. Tijdens het halve finale stond Uldrikis aan de aftrap en mocht hij in totaal 62 minuten meevoetballen. In de finale kwam hij vervolgens niet in actie.

Foto: www.dijksmedia.nl