058-2963300
Hoe verging het de geel-blauwe internationals tijdens de afgelopen interlandperiode?

Hoe verging het de geel-blauwe internationals tijdens de afgelopen interlandperiode?

29 maart 2023, 14:34

De eerste interlandperiode van 2023 zit erop en daarin vlogen Daniël van Kaam, Roberts Uldrikis, Calvin Mac-Intosch en David Sambissa opnieuw uit om aan te sluiten bij de nationale (jeugd)elftallen van hun land om officiële interlands en/of oefeninterlands af te werken. Een mooie gelegenheid om per speler hieronder andermaal de balans op te maken.

Daniël van Kaam (Nederland O21 -> vriendschappelijk)

  • Zaterdag 25 maart: Nederland O21 – Noorwegen O21 (3-0)
  • Maandag 27 maart: Nederland O21 – Tsjechië O21 (1-1)

Ter voorbereiding op het EK 2023 O21, dat in juni en juli in Roemenië en Georgie wordt gehouden, speelde Jong Oranje een tweetal oefenduels op de locatie waar SC Cambuur afgelopen december bivakkeerde voor een trainingskamp: het Spaanse San Pedro del Pinatar. In het treffen tegen Jong Noorwegen mocht Van Kaam in de minuut 72 het veld in en tijdens de ontmoeting met Jong Tsjechië startte Daniel in de basis en werd hij na 64 minuten naar de kant gehaald.

Roberts Uldrikis (Letland -> vriendschappelijk/EK-kwalificatie)

  • Woensdag 22 maart: Ierland – Letland (3-2)
  • Dinsdag 28 maart: Wales – Letland 1-0)

In de aanloop naar de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK 2024 in Duitsland bij en tegen Wales speelde Letland in Dublin een doelpuntrijke oefeninterland tegen Ierland. Daarbij verscheen Uldrikis aan de aftrap en wist hij op werkelijk waar schitterende wijze de 2-1 te maken. Uiteindelijk ging Roberts na 81 minuten naar de kant en datzelfde gebeurde in het duel in Cardiff, waar hij eveneens in de basis mocht beginnen en na 82 minuten het veld verliet.

Calvin Mac-Intosch (Suriname -> CONCACAF Nations League)

  • Vrijdag 24 maart: Suriname – Mexico (0-2)

Tijdens de wedstrijd tegen Mexico in eigen land slaagde Suriname er niet in om voor een stunt te zorgen, waardoor het degradeerde naar League B van de CONCACAF Nations League. Mac-Intosch bleef het gehele treffen op de bank zitten.

David Sambissa (Gabon -> Afrika Cup-kwalificatie)

  • Donderdag 23 maart: Gabon – Sudan (1-0)
  • Maandag 27 maart: Sudan – Gabon (1-0)

In het tweeluik tegen Sudan pakte Gabon in eigen land de volledige buit en stond het op vreemde bodem na negentig minuten met lege handen, waardoor kwalificatie voor de Afrika Cup 2023 (gehouden in januari 2024 in Ivoorkust) nog geen zekerheid is. Tijdens beide wedstrijden begon Sambissa op de reserverbank en kwam hij niet in actie.

Foto: www.dijksmedia.nl