058-2963300
Hoe verging het de geel-blauwe internationals tijdens de voorbije interlandperiode?

Hoe verging het de geel-blauwe internationals tijdens de voorbije interlandperiode?

28 september 2022, 14:27

De eerste interlandperiode van het seizoen 2022/2023 zit erop en daarin vlogen maar liefst zes spelers van SC Cambuur uit om hun land te vertegenwoordigen. Een mooie gelegenheid om per speler hieronder de balans op te maken.

Calvin Mac-Intosch (Suriname -> vriendschappelijk)

 • Donderdag 22 september: Suriname – Nicaragua (2-1)
 • Maandag 26 september: PEC Zwolle – Suriname (5-0)

Tijdens het oefenduel van Suriname tegen Nicaragua, afgewerkt in het Yanmar Stadion in Almere, nam Mac-Intosch plaats op de bank, maar kwam het niet tot een invalbeurt. Bij het vriendschappelijke treffen bij en tegen PEC Zwolle verscheen onze centrale verdediger aan de aftrap en speelde hij de volledige negentig minuten.

Felix Mambimbi (Zwitserland O21 -> vriendschappelijk)

 • Donderdag 22 september: Japan O21 – Zwitserland O21 (1-2)
 • Zaterdag 24 september: Noorwegen O21 – Zwitserland O21 (3-2)

Zwitserland O21 belegde een trainingskamp in het Spaanse Marbella en bij de vriendschappelijke onderonsjes van de selectie tegen Japan O21 en Noorwegen O21 speelde Mambimbi beide malen één helft. Onze vleugelaanvaller wist tijdens het oefenduel tegen de Japanners bovendien de assist op het winnende doelpunt af te leveren.

Alex Bangura (Sierra Leone -> vriendschappelijk)

 • Zaterdag 24 september: Zuid Afrika – Sierra Leone (4-0)
 • Dinsdag 27 september: DR Congo – Sierra Leone (3-0)

Maar liefst tweemaal mocht Bangura in de basis beginnen bij de Leone Stars, waarbij onze verdediger tegen Zuid Afrika het volledige duel binnen de lijnen stond en tegen de Democratische Republiek Congo na 75 minuten gewisseld werd.

Daniël van Kaam (Nederland O21 -> vriendschappelijk)

 • Vrijdag 23 september: België O21 – Nederland O21 (1-2)
 • Dinsdag 27 september: Roemenië O21 – Nederland O21 (0-0)

Bij de vriendschappelijke wedstrijden van Jong Oranje tegen België O21 en Roemenië O21 behoorde Van Kaam tot de reservespelers, maar kwam het beide keren niet tot een invalbeurt over onze middenvelder.

Sekou Sylla (Guinee -> vriendschappelijk)

 • Vrijdag 23 september: Algerije – Guinee (1-0)
 • Dinsdag 27 september: Ivoorkust – Guinee (3-1)

Ook Sylla kwam tijdens de oefenduels van Guinee tegen Algerije en Ivoorkust (afgewerkt het Franse Amiens) niet tot speelminuten. Beide wedstrijden bleef onze linkervleugelverdediger op de bank zitten.

Roberts Uldrikis (Letland -> UEFA Nations League)

 • Donderdag 22 september: Letland – Moldavië (1-2)
 • Zondag 25 september: Andorra – Letland (1-1)

Ondanks zijn blessure reisde Uldrikis toch af naar het trainingskamp van de Letse ploeg om hier verder te werken aan zijn herstel en zijn landgenoten te steunen in de jacht op promotie naar League C in de Nations League. Door het veroverde punt in en tegen Andorra slaagde deze missie, met dank aan een beter doelsaldo, voor Letland.

Foto: www.dijksmedia.nl