058-2963300
Hoe verging het Uldrikis en Sambissa tijdens de afgelopen interlandperiode?

Hoe verging het Uldrikis en Sambissa tijdens de afgelopen interlandperiode?

20 juni 2023, 10:47

De laatste interlandperiode van het seizoen 2022/2023 zit erop voor de internationals van SC Cambuur en daarin vlogen Roberts Uldrikis en David Sambissa ditmaal uit om aan te sluiten bij de national elftallen van Letland en Gabon om één of meerdere interlands af te werken. Een mooie gelegenheid om voor beide hieronder andermaal de balans op te maken.

Roberts Uldrikis (Letland -> EK-kwalificatie)

  • Vrijdag 16 juni: Letland – Turkije (2-3)
  • Maandag 19 juni: Armenië – Letland (2-1)

In de strijd om kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland ging Letland zowel tijdens het thuisduel tegen Turkije als het uitduel tegen Armenië in de absolute slotfase nipt onderuit, waardoor het land na drie van de acht wedstrijden nog puntloos is in Groep D. Uldrikis stond tijdens beide wedstrijden aan de aftrap en werd tegen de Turken na 86 minuten naar de kant gehaald en tegen de Armeniërs na 85 minuten gewisseld. Helaas kwam hij niet tot scoren.

David Sambissa (Gabon -> Afrika Cup-kwalificatie)

  • Zondag 18 juni: Gabon – DR Congo (0-2)

Tijdens het duel in eigen land tegen de Democratische Republiek Congo bewees Gabon zich geen goede dienst met het oog op kwalificatie voor de Afrika Cup 2023 (gehouden in januari 2024 in Ivoorkust). De wedstrijd ging namelijk met 0-2 verloren. Hoewel Sambissa aanvankelijk met nog vijf anderen op de reservelijst van de ploeg stond, was hij tijdens het treffen als wisselspeler wel onderdeel van de 23-koppige wedstrijdselectie, maar bleef een invalbeurt uit.

Foto: www.dijksmedia.nl