058-2963300
Hoofdtrainers jeugdopleiding SC Cambuur bekend

Hoofdtrainers jeugdopleiding SC Cambuur bekend

16 mei 2018, 14:12

Ook voor onze opleidingsteams is het einde van het seizoen in zicht en daarom wordt er achter de schermen al druk gewerkt aan het raamwerk voor volgend seizoen. Met drie kampioenschappen en een fantastische groeicurve bij de spelers was het een bijzonder succesvol jaar en ligt er een prachtige uitdaging voor de trainers en spelers om dit te evenaren.

Inmiddels is de hoofdtrainer van elk team bekend. Elwin van Keulen (O13) gaat de club verlaten en met Johan Wijnsma (O19) volgen nog gesprekken over een mogelijke invulling voor komend seizoen. Wietse de Blois en Matthias Frankema komen de opleiding met ingang van deze zomer versterken.

Dennis van der Ree is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Jong SC Cambuur. De oud-speler won begin deze maand met het beloften team de beker en werd heel knap 2e in de Eredivisie voor beloften.

SC Cambuur O19 komt onder leiding te staan van Jan Sierksma. Afgelopen seizoen was hij nog hoofdtrainer van SC Cambuur O17, waarmee hij kampioen werd. Onlangs volgde hij bovendien met goed gevolg de cursus UEFA A-Youth.

Nieuw bij de jeugdopleiding is Wietse de Blois. Hij zal komend seizoen de scepter zwaaien bij SC Cambuur O17. Hij komt over van Be Quick 1887, waar hij actief was als hoofdtrainer van het O15 team en in het verleden ook dienst deed als coördinator van zowel de onder- als middenbouw.

Net als in het afgelopen voetbaljaar is Fedrik Houtstra eindverantwoordelijk bij SC Cambuur O15. Hij staat daarmee voor alweer zijn derde jaar als hoofdtrainer van dit team en is inmiddels al bijna 6 jaar in verschillende functies actief voor de jeugdopleiding van SC Cambuur.

De tweede nieuwkomer en volgend seizoen hoofdtrainer van SC Cambuur O13 is Matthias Frankema. In de afgelopen jaren trainde hij het O13 team van Flevo Boys, waar hij dit combineerde met de functie van Hoofd Jeugdopleiding.

Met deze aanstellingen leggen we een belangrijke basis in de continuering en positionering van de opleidingspiramide binnen onze club en regio. Om dit te verstevigen zijn er ook gesprekken gaande om te kijken naar de mogelijkheden om een HJO (Hoofd Jeugd Opleiding) aan te stellen. Als club hebben we de ambitie om onze opleiding verder uit te bouwen en te professionaliseren.

Allen heel veel succes komend seizoen!

Foto: www.dijksfotografie.nl