058-2963300
Hoofdtrainers Jeugdopleiding SC Cambuur seizoen 2022/2023 bekend

Hoofdtrainers Jeugdopleiding SC Cambuur seizoen 2022/2023 bekend

31 mei 2022, 15:09

Ook binnen de Jeugdopleiding van SC Cambuur is het seizoen 2021/2022 ten einde en kan er worden teruggekeken op opnieuw een bijzonder en vruchtbaar seizoen. Denk alleen al aan het puike doelpunt van O21-speler Milan Smit in de hoofdmacht tijdens het thuisduel tegen RKC Waalwijk, de kampioenschappen en bijbehorende promoties van de O21, O18 en O16 en de uitnodigingen van meerdere spelers bij de selecties van het Nederlands elftal.

Tegelijkertijd wordt er achter de schermen al geruime tijd hard gewerkt aan de organisatie voor het seizoen 2022/2023. Een belangrijk onderdeel daarvan is het vastleggen van de hoofdtrainers voor de O21, O18, O16, O14 en O12 en inmiddels zijn alle vijf posities voor de nieuwe jaargang ingevuld.

Bij SC Cambuur O21 zal Jeroen Burghout voor het derde seizoen op rij de eindverantwoordelijke zijn. Met het behaalde kampioenschap in Divisie 4, Thomas Rier en Milan Smit als debutanten in de hoofdmacht en de op een haar naar gemiste volgende promotie naar Divisie 2 bruist Jeroen van energie. De oefenmeester kijkt er dan ook naar uit om met de O21 de volgende stap te zetten en nieuwe talenten klaar te stomen voor het eerste elftal van SC Cambuur.

Rik Reinsma maakt na het afronden van de opleiding UEFA A Youth en een succesvol tweede seizoen met SC Cambuur O16 (kampioen in Divisie 3 en handhaving in Divisie 2) de stap naar SC Cambuur O18. Rik gaat daarmee voor zijn derde én vierde jaar in Leeuwarder dienst, want de trainer heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis. De stap omhoog ziet hij dan ook als een mooie kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Voor Jan Hulzinga betekent het hoofdtrainerschap bij SC Cambuur O16 eveneens een sprong omhoog binnen de organisatie, want de voorgaande twee seizoenen was hij eindverantwoordelijk bij SC Cambuur O12. Binnen de Jeugdopleiding voelt Jan zich bovendien als een vis in het water en is erg blij met het vertrouwen van de club. Jan staat dan ook te popelen om de komende twee seizoenen met de O16 aan de slag te gaan.

Matthias Frankema is inmiddels niet meer weg te denken uit de Jeugdopleiding en gaat de komende jaargang voor zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer en zijn derde als eindverantwoordelijke bij SC Cambuur O14. Net zoals Rik en Jan heeft ook Matthias zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis voor de duur van twee jaargangen.

Dat de Jeugdopleiding van SC Cambuur talentvolle trainers een platform biedt om zich te ontwikkelen en kansen geeft om te blijven groeien bevestigen Rene Paauw en Niek Tiemersma nogmaals. Beide heren maken na meerdere jaren betrokken te zijn als vrijwilliger als duo de stap naar het hoofdtrainerschap van SC Cambuur O12.

Technisch manager Foeke Booy spreekt van positief nieuws en continuïteit binnen de Jeugdopleiding met het (opnieuw) vastleggen van dezelfde vier hoofdtrainers en het toevoegen van twee nieuwe talentvolle oefenmeesters.

We wensen Jeroen, Rik, Jan, Matthias, Rene en Niek alvast heel veel succes komend seizoen!

Foto’s: SC Cambuur Jeugdopleiding