058-2963300
Hoofdtrainers jeugdopleiding seizoen 2020/2021 bekend

Hoofdtrainers jeugdopleiding seizoen 2020/2021 bekend

9 april 2020, 11:00

Zoals bekend gaat de structuur van de jeugdopleidingen in Nederland veranderen en dus ook die van SC Cambuur. De grootste verandering is misschien wel dat Jong SC Cambuur, ook wel SC Cambuur 2, met ingang van komend seizoen komt te vervallen. Hiervoor in de plek komt een Onder 21 team en daarnaast zijn ook de leeftijdscategorieën van de andere jeugdteams verschoven. Ook heeft de KNVB de certificering aangescherpt en moeten zowel de trainers van O21 en O18 in het bezit zijn van het UEFA A-Jeugd diploma (of bezig zijn met de opleiding).

Inmiddels zijn alle hoofdtrainer-posities ingevuld voor het volgende seizoen. Jan Sierksma (O19) gaat de overstap maken naar AZ Alkmaar en ook Wietse de Blois (O17) gaat volgend seizoen aan de slag bij een andere club. Clubman Jan Bruin, dit seizoen actief als hoofdtrainer van Jong SC Cambuur, gaat het scoutingsapparaat van de club versterken.

Voor de positie van hoofdtrainer van SC Cambuur O21 heeft de club overeenstemming bereikt met Jeroen Burghout (35). Burghout was het afgelopen seizoen hoofdtrainer van csv Apeldoorn en was in het verleden onder meer actief als jeugdtrainer bij de KNVB, de Midwest Soccer Academy (USA), SOYA Holland (Nigeria), De Graafschap en als analist voor AFC Ajax. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met een tussentijds evaluatiemoment na één seizoen.

Bij SC Cambuur O18 staat er met Fedrik Houtstra (28) volgend seizoen een vertrouwd gezicht langs de lijn. Dit seizoen was hij nog hoofdtrainer van SC Cambuur O15 en coördinator van de onderbouw en inmiddels is Houtstra al 7 seizoenen betrokken bij SC Cambuur in verschillende functies. Club en trainer zijn een verlenging overeengekomen voor twee seizoenen en daarnaast is het behalen van de cursus UEFA A-Jeugd een doel voor komend seizoen.

De tweede nieuwkomer en volgend seizoen hoofdtrainer van SC Cambuur O16 is Rik Reinsma. De 24-jarige trainer is dit seizoen hoofdtrainer van ONS Sneek Onder 19 in de 4e Divisie en heeft zich voor één seizoen verbonden aan SC Cambuur (met een optie voor nog een seizoen).

Naast Fedrik Houtstra blijft ook Matthias Frankema (35) langer actief voor de jeugdopleiding. Hij was vorig seizoen nog hoofdtrainer van SC Cambuur O13 en is volgend jaar eindverantwoordelijk voor SC Cambuur O14. Het wordt alweer zijn derde seizoen in Leeuwarder dienst en hij blijft dit ook de komende twee seizoen combineren met zijn werk in het onderwijs.

SC Cambuur O12 staat in het nieuwe seizoen onder leiding van een oude bekende. Jan Hulzinga (32) gaat deze taak vervullen en combineren met assisterende werkzaamheden bij vv ONT Opeinde, waar hij dit seizoen hoofdtrainer en hoofdopleidingen was. In het verleden was hij al actief voor de SC Cambuur jeugdopleiding als vrijwilliger in verschillende functies en hoofdtrainer van SC Cambuur O11 (Voetbalschool).

Allen heel veel succes komend seizoen!