058-2963300
IJzersterk SC Cambuur trakteert supporters opnieuw op spektakel en drie punten

IJzersterk SC Cambuur trakteert supporters opnieuw op spektakel en drie punten

17 november 2019, 18:53

Niet alle clubs willen voetballen tijdens een interlandweekend, maar SC Cambuur is daar niet één van. Ja, je mist met Daniel Bouman een jeugdinternational, maar je mag wel weer eens op een zondag spelen en hoeft bovendien niet een dubbel programma in één lang weekend af te werken. Spijt van die beslissing zal er ook na vandaag niet zijn, want het stadion zat ouderwets vol en die grote supportersschare kreeg ook nog eens een fantastische wedstrijd voorgeschoteld. Na negentig vermakelijk minuten stond er een 3-1 eindstand op het scorebord.

Met vijf overwinningen en een gelijkspel dit seizoen in eigen huis kon het eigenlijk al niet op en ook dit keer werden de supporters getrakteerd op een overwinning van de geel-blauwen. Eigenlijk vanaf de start lieten de jongens van het Cambuurplein zien dat er in de Hel van Leeuwarden niks te halen valt.

Binnen zes minuten vielen er al drie kansen te noteren en in alle drie gevallen was het Maulun die mocht aanleggen. De Fransen middenvelder was in de zesde minuut nog het dichtst bij een treffer, maar doelman Smits kon de bal nog tegen het houtwerk tikken.

Tien minuten later was het wel raak en natuurlijk was het topscorer Robert Mühren die weer een treffer aan zijn totaal mocht toevoegen. Een aanval uit het boekje, met aanvoerder Erik Schouten aan de basis. Die zag dat zijn voorzet goed breed werd gekopt door Jacobs en de afronding van de spits was onberispelijk.

Fraai was de geste richting Jordy van Deelen bij het vieren van de openingstreffer. Schouten griste het shirt van de zwaar geblesseerde Van Deelen van de bank en toonde deze aan het publiek. “Deze is voor jou, Jordy” was de boodschap namens de hele selectie en dat toont andermaal aan dat er dit seizoen een hecht team op veld staat.

Het was even wachten op de verdubbeling van de marge en dat lag niet aan het overwicht van de Leeuwarders. Het verschil in energie, strijd en kwaliteit was groot en de vraag was dan ook niet of er nog een tweede treffer ging vallen, maar wanneer. Hij kwam er in de 34e minuut en ook deze was van grote schoonheid. Antonia kwam razendsnel door vanaf rechts, kapte zijn belager Blackson uit en gaf perfect voor op Jacobs. Dat die makkelijk scoort is inmiddels geen geheim meer en dus werd het 2-0.

Na de thee was het spelbeeld ongewijzigd en was het geel-blauw wat de klok sloeg. Met name Kallon was dicht bij een treffer, maar de rappe vleugelaanvaller was ongelukkig in de afronding. Datzelfde mag gezegd worden van de ingevallen Oratmangoen, maar gelukkig was daar opnieuw Jamie Jacobs die de bal voor het intikken had. De van Jong AZ overgekomen middenvelder maakte daarmee alweer zijn negende treffer van het seizoen en zette SC Cambuur op een comfortabele 3-0 marge.

Dat Almere City FC in de persoon van Harrison uit een corner nog de 3-1 liet aantekenen mocht de pret niet drukken en datzelfde geldt voor de gemiste kansen voor het Almeerder doel. Met name Mac-Intosch en Kallon hadden de 4-1 op de schoen, maar waren onzorgvuldig in de afronding. Desalniettemin was het opnieuw een heerlijke voetbalmiddag/-avond in het Cambuur Stadion en is de conclusie -om Noord te citeren- nog steeds: WIJ STAAN BOVENAAN!

Komende vrijdag komen de mannen van Henk de Jong opnieuw in actie. Dan zet de spelersbus koers naar Eindhoven voor het duel tegen de plaatselijke FC. De aftrap is dan weer op het vertrouwde tijdstip van 20.00 uur.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Maulun (82’ Akoy), Jacobs; Antonia (59’ Oratmangoen), Mühren (87’ Ladan) en Kallon

Opstelling Almere City FC: Smits; Hammouti, Meijers, Mirani (c), Blackson; Kaandorp, Bensabouh (64’ Ahannach), Loen (80’ Vossebelt); Efmorfidis (64’ Venema), Harrison en Hunte

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaarten: Hammouti (Almere City FC)

Supporters aanwezig: 9.264

Scoreverloop:
16’ Mühren
34’ Jacobs
60’ Jacobs
75’ Harrison

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match: Jamie Jacobs

Wedstrijdsponsor: Bourguignon Lease
Balsponsor:
Slagman Gerechtsdeurwaarders & Juristen

Foto: www.cambuurimages.nl