058-2963300

In extremis onderuit in Alkmaar; wat schreven de kranten?

23 maart 2015, 11:22

Het mocht niet zo zijn afgelopen zaterdag in Alkmaar. Na een minder beginfase herpakte SC Cambuur zich knap in de uitwedstrijd tegen AZ, kwam terug tot 1-1 en was daarna de bovenliggende partij. Net als tegen FC Twente kregen de mannen van Henk de Jong in de slotfase echter de deksel op de neus toen Henriksen de 2-1 op het scorebord zette. Wat schreven de kranten over het verlies tegen AZ?

De Leeuwarder Courant kopt ‘Cambuur verzuimt zichzelf te belonen bij AZ’ en weet waar het mis ging in Alkmaar. “Op het moment dat de vierde official het bord met drie minuten blessuretijd omhoog tilde en Cambuur dicht bij een verdienstelijk punt was, ging het allemaal mis. Simon Poulsen, de Deense diesel van AZ, denderde voorbij Daniël de Ridder, legde Lucas Bijker simpel in de luren en bereikte Markus Henriksen. De middenvelder kon in alle rust aanleggen en een hoek uitkiezen. Mohamed El Makrini was te laat.”

De krant besluit met een alinea over het aanstaande interlandweekend, dat voor SC Cambuur gezien de vele blessures haast als geroepen komt. “Cambuur zal de komende vrije week in verband met de interlandperiode gebruiken om een aantal spelers klaar te stomen voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Op het lijstje met geblesseerde spelers stonden zaterdag namelijk liefst acht namen. Daardoor posteerde De Jong zes in plaats van zeven spelers op de reservebank. Derde keeper Jurjan Wouda was het enige fitte selectielid dat op de tribune plaatsnam. De Jong: ,,Het is inderdaad wat smalletjes. Ik hoop dat we na die vrije week weer kunnen beschikken over een aantal spelers.’’

Het Friesch Dagblad vat het gevoel wat overbleef bij iedereen met een Cambuur-hart na het duel tegen AZ fijntjes samen. “Pijnlijk. Dat past sowieso al bij blessuretijd, maar helemaal in combinatie met Cambuur. Te vaak is dit jaar sprake van een optelsom: Cambuur + extra tijd = minder punten. Zoals zaterdag tegen AZ, zij het ongelukkig.”

Ook maakt het dagblad een vergelijking tussen de stijl van AZ en het nationale team van onze oosterburen. “Jürgen Klinsmann zal een glimlach niet hebben kunnen onderdrukken. De voormalige Duitse topspits was als bondscoach van de Verenigde Staten in Alkmaar aanwezig om AZ-spits Aron Johánnson te bekijken. En zag AZ in de slotfase winnen; precies zoals Duitsers dat volgens de overlevering ook vaak doen.”

In de landelijke media ook ruim aandacht voor het duel tussen AZ en SC Cambuur.  Zo kopt De Telegraaf: “Late zege AZ op SC Cambuur”.

De krant zag twee ploegen die speelden voor de winst, met AZ als de meest fortuinlijke. “Na de rust kwam Cambuur beter in de wedstrijd, mede omdat AZ nogal slordig speelde. Na dik een kwartier scoorde Bartholomew Ogbeche, die eerder al een keer strandde op doelman Esteban, de gelijkmaker. Beide ploegen streden daarna voor de volle winst. AZ kreeg daarbij de beste kansen. Het duurde echter tot de blessuretijd voordat Henriksen zijn ploeg aan de moeizame en zwaarbevochten winst hielp.”

Ook het Algemeen Dagblad heeft aandacht voor SC Cambuur en in tegenstelling tot menig Leeuwarder heeft de krant wel kunnen genieten van de actie van Poulsen. “Heerlijke actie Poulsen brengt AZ zege in blessuretijd”.

Het dagblad zag dat de aan AZ toegekende strafschop op zijn minst dubieus was. “Na ruim tien minuten kwam de ploeg al op voorsprong. Gudelj benutte onberispelijk een strafschop na een foutieve beslissing van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De overtreding die Wout Droste maakte op dezelfde Gudelj, was net buiten het strafschopgebied en niet daar binnen.”

In de elftallen van de week van beide kranten vinden we dit keer geen Cambuur-spelers terug.

Komend weekend staan er interlands op het programma en dus kunnen Henk de Jong en zijn mannen genieten van een vrij weekend. Een week later neemt SC Cambuur het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. Hiervoor zijn nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier.

Foto: www.dijksfotografie.com