058-2963300
In memoriam: Keimpe Vellinga (74)

In memoriam: Keimpe Vellinga (74)

5 februari 2020, 14:57

Na een slopende ziekte van enkele jaren is Keimpe Vellinga gister op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was één van de iconen van SC Cambuur. Lange tijd was hij Manager Stadion en Veiligheid. Hij had een alziend oog, er ontkwam hem eigenlijk niets.

Keimpe Vellinga groeide op in Huizum in een ‘rood’ nest. Hij voetbalde zelf ook, bij vv Leeuwarden, de body van het huidige SC Leovardia. Na een uitstapje naar Wolvega pakte hij een sociale studie op en kwam uiteindelijk terecht bij de reclassering. Zijn vriend Jan Riedstra vroeg hem in het bestuur van SC Cambuur, want zijn band met de club was hecht. Hij was immers elftalleider geweest.

Zijn functie als Manager Stadion en Veiligheid bleef niet beperkt tot deze twee taken. Jonge spelers als Michael Mols, Ben Spork, Jack de Gier werden in huize Vellinga opgevangen, Keimpe maakte hen wegwijs in de stad en verleende hand- en spandiensten bij het vinden van een huis en werk voor hun vriendinnen. De familie Vellinga woonde toen in een groot huis aan de Spanjaardslaan. Dit onderkomen werd later verruild voor een appartement aan het Zaailand en nog weer later voor een woning aan het Fioringras.

SC Cambuur wenst de nabestaanden veel kracht en sterkte toe bij het dragen van dit verlies. Als eerbetoon zal er aanstaande vrijdag voorafgaand aan het duel SC Cambuur – MVV een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan Keimpe Vellinga. Daarnaast zullen de spelers van SC Cambuur rouwbanden dragen.

Foto’s: Historisch Centrum Leeuwarden