058-2963300
In memoriam: oud-trainer Henk de Jonge op 74-jarige leeftijd overleden

In memoriam: oud-trainer Henk de Jonge op 74-jarige leeftijd overleden

20 januari 2021, 11:11

Deze week bereikte ons het trieste nieuws dat oud Cambuur-trainer Henk de Jonge op 74-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Etten-Leur. De Jonge was hoofdtrainer van onze club van 1980 t/m 1983 en was in zijn laatste jaar als eindverantwoordelijke dicht bij promotie naar de Eredivisie. Na een vijfde plek in de reguliere competitie kwam SC Cambuur dat jaar slechts één punt tekort in de nacompetitie.

Na zijn tijd bij SC Cambuur was De Jonge nog even actief voor NAC Breda en niet lang daarna verdween hij uit de voetballerij met psychische klachten. Wel bleef hij SC Cambuur altijd volgen en in een groot interview met Voetbal International uit 2016 verklaarde hij zijn oude club de liefde: “De mooiste tijd was die bij PSV. Maar de club waar ik het meeste van hou, is Cambuur.”

Tot aan het einde van zijn leven bleef zijn betrokkenheid bij de club en belde hij op wekelijkse basis met de administratie van het Cambuur Stadion om het over de club te hebben en soms gevraagd en soms ongevraagd adviezen te geven. SC Cambuur verliest met De Jonge een bevlogen en fanatieke oud-trainer met een groot clubhart.

Namens iedereen bij de club wensen we alle familie en nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies.