058-2963300
Ingebruikname nieuwe Cambuur Stadion verplaatst 

Ingebruikname nieuwe Cambuur Stadion verplaatst 

13 december 2022, 16:21

Aan het Stadionplein in Leeuwarden wordt sinds een aantal maanden hard gewerkt aan de bouw van een nieuw Cambuur Stadion en onderwijshuisvesting voor ROC Friese Poort. De oplevering stond oorspronkelijk gepland voor september 2023. Dit wordt door een samenloop van omstandigheden niet gehaald. De samenwerkende partijen (Van Wijnen, SC Cambuur, ROC Friese Poort, gemeente Leeuwarden) kijken op dit moment naar het herijken van de planning. De verwachting is dat het Cambuur Stadion tussen december 2023 en voorjaar 2024 in gebruik kan worden genomen.

Aansluiting elektriciteitsnetwerk
Er zijn diverse omstandigheden waardoor op dit moment geen exacte opleveringsdatum bekend kan worden gemaakt. Een van de omstandigheden is dat het Cambuur Stadion naar verwachting in december 2023 aangesloten kan worden op het elektriciteitsnetwerk. Op het elektriciteitsnetwerk is minder stroom beschikbaar dan nodig is. Om dit op te lossen wordt gekeken naar een oplossing met een duurzaam klimaatsysteem. Een definitieve keuze voor het klimaatsysteem in het stadioncomplex is nog niet gemaakt. Het klimaatsysteem en de overige installaties moeten nadat het stadion wordt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk nog ingeregeld worden.

Planning
Daarnaast zijn Van Wijnen en SC Cambuur druk bezig met de planning voor de afbouw. Dat is in combinatie met de casco planning, inrichten openbare ruimte, veiligheid én de wens om zo snel mogelijk in het stadion te kunnen voetballen een complex geheel. Partijen zullen ook kijken naar praktische oplossingen waardoor het complex wel in gebruik kan worden genomen maar het nog niet volledig wordt opgeleverd. Deze omstandigheden leiden ertoe dat er, samen met de nog te maken keuze voor het klimaatsysteem, nog geen nieuwe opleveringsdatum bekend kan worden gemaakt.

Foto’s: Van Wijnen