058-2963300
INTERVIEW: Aanwinst Youns El Hilali stelt zich voor

INTERVIEW: Aanwinst Youns El Hilali stelt zich voor

13 juli 2023, 10:17

Aanvaller Youns El Hilali (20) staat vanochtend voor het eerst op het veld in het Cambuur Stadion voor een training met zijn nieuwe teamgenoten. Om hem iets beter te leren kennen, spraken we met de Italiaans jeugdinternational (die met nummer 12 gaat spelen bij de geel-blauwen) over zijn overstap naar Leeuwarden en verwachtingen voor dit seizoen.

Youns, van harte welkom bij SC Cambuur! Je bent de eerste Italiaanse speler ooit bij de club, hoe bijzonder is dat?
“Dat wist ik niet, maar dat is zeker een grote eer. Kijk enorm uit naar mijn avontuur hier in Nederland en ik ben er klaar voor.”

Minstens zo bijzonder is dat een speler de overstap maakt van AC Milan naar SC Cambuur. Hoe is deze transfer tot stand gekomen?
“Het is zeker een grote stap, maar wel een hele bewuste. Mijn zaakwaarnemer heeft Samuele Mulattieri ook naar Nederland gebracht en het Nederlandse voetbal past goed bij mijn kwaliteiten en je krijgt hier sneller de kans in vergelijking met Italië. Ik heb het ook met Samuele over deze stap gespoken en hij adviseerde mij ook om te gaan.”

Wat voor speler is Youns El Hilali? Wat kunnen de supporters verwachten?
“Ik ben denk ik een typische nummer tien, maar kan ook op de vleugels en in de spits spelen. Heb denk ik een goede individuele actie en kom ook heel graag voor de goal, ik hou echt van doelpunten maken.”

Wat weet je al van SC Cambuur?
“Inmiddels weet ik dat het een hele warme club is gezien de manier waarop ik ben opgevangen. Daarnaast kennen we in Milaan natuurlijk Jaap Stam en ik heb online veel video’s opgezocht en werd met name gegrepen door de beelden van de derby tegen sc Heerenveen. Die wedstrijd hoop ik ooit te mogen spelen.”

Er hebben behoorlijk wat Nederlandse spelers gespeeld voor AC Milan. Wie is je favoriet van dit rijtje?
“Dan ga ik zonder twijfel voor Marco van Basten. Ik heb bijna alles van hem gezien op YouTube en hij hoort voor mij bij de drie beste spitsen aller tijden.”

Wanneer is het seizoen geslaagd voor jou? Wat zijn je ambities?
“Op indvidueel vlak wil ik mij verder ontwikkelen als mens en als voetballer en veel doelpunten maken. Als team is het doel om de supporters te vermaken en te promoveren naar de Eredivisie.”

Foto: www.dijksmedia.nl