058-2963300
INTERVIEW | Bijpraten met Daniel Bouman op het AFC U23 Championship

INTERVIEW | Bijpraten met Daniel Bouman op het AFC U23 Championship

17 januari 2020, 13:23

Voor Daniel Bouman is het in meerdere opzichten een bijzonder seizoen. Niet alleen maakte de jonge middenvelder afgelopen zomer de overstap van Jong FC Groningen naar SC Cambuur, ook mocht hij eind vorig jaar zijn interlanddebuut maken bij Australië O23. Momenteel is Bouman met datzelfde team deelnemer aan het AFC U23 Championship in Thailand en deze week wisten de jonge ‘Socceroos’ zich te plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi. Al met al genoeg redenen en de hoogste tijd om even bij te praten met Daniel.

Allereerst van harte gefeliciteerd Daniel met het bereiken van de knock-out fase van het AFC U23 Championship! Hadden jij en het team dit van tevoren verwacht?
Dankjewel! We zijn met hoge verwachtingen naar Thailand afgereisd, want we hebben een ploeg met veel kwaliteit. We zaten in een poule met Irak O23, Thailand O23 en Bahrein O23 en ons doel was om bovenaan te eindigen. Dit is uiteindelijk gelukt en daardoor kunnen we onze nu focussen op de kwartfinale van het toernooi tegen Syrië O23.

Je hebt zelf al de nodige minuten in de benen dit toernooi (één keer ingevallen en twee keer in de basis), ben je tevreden over hoe het tot dusver gaat?  
Ik ben heel erg blij met de minuten die ik tot nu toe heb gemaakt. Wel is het op het veld even wennen voor mij, want ik ben normaal gewend om op het middenveld te spelen, maar sta nu voorin. Elke minuut die ik krijg probeer ik honderd procent te geven, zeker nu de knock-out fase aanbreekt en elke wedstrijd telt.

Hoe is het om op als jonge voetballer op zo’n groot en belangrijk toernooi je land te mogen vertegenwoordigen? 
Dit is mijn eerste echte toernooi met het nationale elftal en dat is natuurlijk zeer speciaal. Het maakt me enorm blij dat ik Australië mag vertegenwoordigen en het geeft me een enorm trots gevoel. Daarbij komt dat het AFC U23 Championship een zeer belangrijk toernooi is, want we kunnen onze plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo deze zomer.

Tot slot: hoever verwacht je dat Australië O23 gaat komen dit toernooi? Is het behalen van de halve finales en dus plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokyo deze zomer haalbaar?
Ik denk dat we ver kunnen komen. Zoals ik eerder zei, we hebben veel kwaliteit en gedurende de poulefase hebben we steeds meer vertrouwen gekregen in ons eigen kunnen. We gaan er vol voor om te kwalificeren voor de Olympische Spelen en uiteindelijk het toernooi te winnen! Maar eerst focussen op de wedstrijd tegen Syrië, want dat wordt zeker geen makkelijk wedstrijd. Ook zij hebben een goed team en veel kwaliteit.

Foto: Caltex Socceroos