058-2963300
INTERVIEW | Erik Schouten: “Verbeteren waar we kunnen en zoveel mogelijk duels winnen”

INTERVIEW | Erik Schouten: “Verbeteren waar we kunnen en zoveel mogelijk duels winnen”

5 januari 2020, 15:09

SC Cambuur is dit weekend te gast in Conferentiehotel Villa Heidebad, waar spelers en staf zich te midden van de bossen voorbereiden op de tweede helft van het seizoen 2019-2020. Naast hard trainen op de velden van de plaatselijke SV Epe is er ook ruimte voor ontspanning en tijdens één van de rustmomenten spraken wij met onze aanvoerder Erik Schouten, die uitkijkt naar de hervatting van de competitie.    

Allereerst de beste wensen voor 2020, Erik! De batterijen weer volledig kunnen opladen in de winterstop?
“Ook van mijn kant de beste wensen voor 2020 aan alle Cambuur-supporters! Uiteraard, ik heb lekker kunnen ontspannen en daarnaast te midden van familie en vrienden kerst en oud & nieuw gevierd. Door de feestdagen kom je wel in een totaal ander ritme dan je gewend bent, dus ben al met al blij dat we weer zijn begonnen .”

Jullie zijn sinds afgelopen vrijdag te gast in Epe, hoe bevalt het hier tot nu toe?
“Het is fijn om hier te zijn, we zitten in een prachtig hotel dat we helemaal voor onszelf hebben en de faciliteiten en het eten zijn goed. Ook op de trainingslocatie, welke op een kleine tien minuten rijden van het hotel ligt, hebben we alle ruimte en tijd om ons ding te doen en dat is zeer prettig.”

Hoe is het met de groep, is iedereen een beetje fit uit de winterstop gekomen?
“Iedereen heeft anderhalve week vrij gehad, waardoor de pijntjes die er bij sommigen waren grotendeels zijn verdwenen. Ook is het fijn dat Giovanni Korte en Sven Nieuwpoort weer nagenoeg fit zijn en dat we Michael Breij hebben kunnen verwelkomen. Een positieve jongen, die weet wat er moet gebeuren bij Cambuur, namelijk hard werken.”

Komende vrijdag beginnen we meteen met een fraai affiche. Kijk je uit naar het duel tegen je oude club Volendam?
“Zeker, ik kan niet wachten om weer los te gaan! Persoonlijk maakt het me niet uit dat het tegen mijn oude club is, het is gewoon een wedstrijd als alle anderen. Ze doen het erg goed dit seizoen en wij moeten ervoor zorgen dat we goed uit de startblokken komen en deze wedstrijd winnen, simpel zat.”

Wat zijn de verwachtingen en doelstellingen voor de tweede seizoenshelft?
“We moeten ons blijven verbeteren waar we kunnen. Om een voorbeeld te geven: we kijken hier in het hotel beelden terug van onze wedstrijden en aan de hand hiervan gaan we aan de slag op het veld. Het doel voor de tweede helft van het seizoen is om goed van start te gaan in de maand januari en zoveel mogelijk wedstrijden te gaan winnen, zodat we onze positie op de ranglijst kunnen vasthouden.”

Heb je nog een boodschap voor de supporters?
“Ik hoop dat we bij alle thuis- en uitwedstrijden in de tweede seizoenshelft op jullie fantastische steun kunnen blijven rekenen. Tegen Feyenoord in de beker was het stadion tot op de laatste stoel uitverkocht, ik hoop dat we dit in de competitie ook nog een paar keer mogen ervaren in de komende maanden.”

Foto: www.cambuurimages.nl