058-2963300
INTERVIEW | Maarten Pouwels: “Kan niet wachten om me te laten zien”

INTERVIEW | Maarten Pouwels: “Kan niet wachten om me te laten zien”

11 augustus 2020, 12:02

Vanochtend zette Maarten Pouwels zijn handtekening onder een contract dat hem voor minstens twee seizoenen in Leeuwarden houdt. Waarom heeft de boomlange spits voor SC Cambuur gekozen en wat wil hij bereiken in het geel-blauw?

Allereerst van harte welkom bij de mooiste club van Nederland, Maarten! Naar het schijnt kon je ook bijtekenen bij Go Ahead Eagles en was er ook interesse vanuit Spanje. Wat gaf de doorslag om toch voor SC Cambuur te kiezen?

“Ja, dankjewel! Ben ontzettend blij om hier te zijn. Het was zeker geen makkelijke keuze, maar na een gesprek met de mensen van de club en Henk de Jong in het bijzonder werd ik heel enthousiast. Het voelde eigenlijk meteen goed. Daarnaast heb ik ze natuurlijk meerdere keren zien spelen en daar was ik wel van onder de indruk. Ik hou van die manier van spelen en denk dat het ook een stijl is die goed bij mij past.”

Wat weet je al van deze club en de supporters?
“In de eerste plaats dat het een echte volksclub is met fanatieke supporters. Toen we afgelopen seizoen met Go Ahead hier speelden heb ik genoten van de sfeer. Als speler hou ik daar ook echt van, dat geeft zoveel energie en dan ga je nog harder rennen.”

Met welke doelstellingen kom je naar Leeuwarden?
“Persoonlijk wil ik me vooral verder ontwikkelen als voetballer en ik denk dat een nieuwe omgeving met nieuwe spelers en trainers daar zeker bij gaat helpen. Ook van een spits als Robert Mühren kan ik natuurlijk veel leren en datzelfde geldt voor spitsentrainer Martijn Barto. Als team denk ik dat we voor hetzelfde moeten gaan als afgelopen jaar en met nagenoeg dezelfde selectie is dat zeker niet onmogelijk.”

Wat kunnen de supporters van je verwachten komend seizoen? Wat voor type speler ben je?
“Je zou misschien denken door mijn lengte dat ik alle ballen door de lucht wil, maar ik heb de bal juist graag in de voet om een actie te maken. Probeer ook altijd aanspeelbaar te zijn en durf te zeggen dat ik sterk aan de bal ben. Daarnaast kan ik met mijn snelheid ook voor diepgang zorgen.”

Wanneer is voor jou het seizoen geslaagd?
“Als we onze doelstelling halen, dus bij promotie. Voor mezelf wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn voor het team.”

Ken je al andere jongens uit de selectie?
“Toevallig heb ik samen met David Sambissa gespeeld bij Jong FC Twente, dus die ken ik goed. Daarnaast ken ik Stanley Akoy nog van mijn stage bij Go Ahead Eagles. Voor de rest ken ik natuurlijk veel jongens van naam, maar niet persoonlijk. Maar daar gaat snel verandering in komen en mijn eerste indruk van de groep en de sfeer is hartstikke goed.”

Hoe sta je er conditioneel voor? Ben je meteen inzetbaar?
“Ik heb de hele voorbereiding meegedaan bij Go Ahead Eagles en geen klachten of blessures gehad. Ook in de beide oefenwedstrijden heb ik minuten gemaakt, dus ik ben er helemaal klaar voor en kan niet wachten om me te laten zien.”

Foto: www.cambuurimages.nl