058-2963300
Issa Kallon (Sierra Leone) en David Sambissa (Gabon) opgeroepen voor Afrika Cup

Issa Kallon (Sierra Leone) en David Sambissa (Gabon) opgeroepen voor Afrika Cup

30 december 2021, 9:29

Twee spelers van SC Cambuur zijn opgeroepen voor de Afrika Cup, die vanaf 9 januari wordt afgewerkt in gastland Kameroen. Het gaan dan om onze aanvaller Issa Kallon en verdediger/aanvaller David Sambissa.

Sierra Leone, het land van Issa Kallon, neemt het in de poulefase op tegen Algerije (dinsdag 11 januari), Ivoorkust (zondag 16 januari) en Equatoriaal-Guinea (donderdag 20 januari). Voor Gabon staan er groepswedstrijden tegen de Comoren (maandag 10 januari), Ghana (vrijdag 14 januari) en Marokko (dinsdag 18 juni) op het programma. In de poulefase geldt dat de nummers één en twee en de beste vier nummers drie zich plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi.

Wel is het nog maar sterk de vraag of David Sambissa in actie gaat komen. De club is namelijk niet akkoord gegaan met zijn oproep, aangezien David nog steeds kampt met (de naweeën van) een blessure opgelopen in het thuisduel tegen FC Utrecht (21 november). Hij heeft op het moment van vertrek nog geen enkele individuele training op het veld gedaan, laat staan sessies met de groep. Gezien de ernst van de blessure en het advies van de medische specialisten heeft SC Cambuur, ondanks het mooie podium dat hem zeker wordt gegund, de oproep geweigerd. Volgens de FIFA-reglementen mag de Gabonese Bond de speler echter nog steeds oproepen om daar een diagnose te stellen.

Als gevolg van deze oproep missen beide spelers de competitieduels van SC Cambuur tegen Sparta Rotterdam op zondag 16 januari en AZ op zaterdag 22 januari.

Foto: www.dijksmedia.nl