058-2963300
JAARCIJFERS: zwarte cijfers in sportief beste seizoen ooit

JAARCIJFERS: zwarte cijfers in sportief beste seizoen ooit

16 november 2022, 11:33

Waar te beginnen om het seizoen 2021/2022 van SC Cambuur te duiden? Het was namelijk weer een seizoen met uitzonderlijke pieken en diepe dalen. Terugkijkend kunnen we gelukkig niet anders dan concluderen dat het onder aan de streep een zeer goed jaar was voor de club, waarin we opnieuw met elkaar sportieve geschiedenis hebben geschreven en voor de elfde keer in twaalf jaar zwarte cijfers hebben weten te schrijven.

Als we het over de sportieve prestaties hebben dan valt natuurlijk direct het verschil in punten tussen de eerste en tweede seizoenshelft op. Daar zijn meerdere oorzaken voor aan te wijzen, waaronder het menselijke leed dat Henk en Foeke trof, maar desondanks leverde de uitstekende start de hoogste eindklassering (negende) uit de clubhistorie op. Een formidabele prestatie.

Een andere grote mijlpaal voor de club was de start van de bouw van het nieuwe Cambuur Stadion. Daar hebben we een lange strijd voor moeten voeren en toen de eerste paal begin juli dan eindelijk de grond inging was dat het letterlijke en figuurlijke begin van een nieuw tijdperk voor SC Cambuur.

Aan dat nieuwe tijdperk willen we zo sterk en gezond mogelijk beginnen en wat dat betreft is het verheugend om te constateren dat we voor de elfde keer in twaalf jaar tijd zwarte cijfers hebben geboekt. De omzet is zelfs hoger dan het ooit is geweest en bedroeg in het afgelopen seizoen 8,9 miljoen euro.

We hebben het seizoen 2021/2022, mede dankzij de corona gerelateerde steunpakketten, uiteindelijk afgesloten met een positief resultaat van € 84.000,-. In combinatie met de verkoop van certificaten heeft dat er voor gezorgd dat het Eigen Vermogen (EV) is gestegen tot een positief saldo van € 1.051.000,-.

Financieel directeur Gerald van den Belt licht de jaarcijfers toe:
“Het was wederom een seizoen dat veel pagina’s in het geschiedenisboek van SC Cambuur zal krijgen. Al met al kunnen we denk ik trots zijn op hoe we ons door opnieuw een roerig jaar hebben geslagen en dat we andermaal sportieve geschiedenis hebben geschreven is ontzettend knap. Financieel gezien staat de club er goed en gezond voor, al hebben we richting het nieuwe stadion nog wel de nodige financiële uitdagingen. Daar gaan we met z’n allen de schouders onder zetten en als ik kijk naar alle mensen die zich momenteel met hart en ziel inzetten voor de club heb ik daar alle vertrouwen in.”

Klik hier voor het Jaarverslag seizoen 2021/2022.

In het licentiesysteem van de KNVB is SC Cambuur, op basis van de jaarrekening 2021/2022 en de prognose 2022/2023, met 29 punten ingedeeld in de gezonde categorie volgens het zogenaamde ‘financieel ratingsysteem’ (FRS).

Foto: Cambuur Media