058-2963300

Jack Byrne trainde mee met Ierse selectie

31 maart 2016, 18:29

Cambuur-speler Jack Byrne keerde woensdag terug uit Ierland. De 19-jarige middenvelder speelde met het Ierse onder-21 team een wedstrijd tegen Italië en mocht meetrainen met de eerste selectie van bondscoach Martin O’Neill. Stiekem hoopt hij op deelname aan het EK in Frankrijk.

,,Een fantastische ervaring”, aldus een trotse Byrne. ,,Het niveau was erg hoog en ik was best wel zenuwachtig om tussen de gevestigde namen het veld op te lopen.” O’Neill en assistent-bondscoach Roy Keane (‘A legend’, volgens Byrne) haalden de druk er af voor de jongeling. ,,Ze gaven me een paar tips en stelden me op mijn gemak. Durf te schieten en speel je eigen spelletje, zei O’Neill bijvoorbeeld. En Keane vertelde me dat mijn keus voor Cambuur de juiste is geweest. Door uit je comfortzone te stappen wordt je een betere speler, vond hij.”

O’Neill heeft zijn selectie voor het EK nagenoeg rond. Toch hoopt Byrne stiekem op een plekje in het vliegtuig richting Frankrijk. ,,Ik voelde op de training dat ik het niveau aankon. Aan de andere kant ben ik nog maar 19 en hebben die jongens zich gekwalificeerd, maar ik blijf vechten. Mijn prestaties bij Cambuur blijven niet onopgemerkt in ieder geval.”

Handhaving in de eredivisie zou de bekroning van zijn verblijf in Leeuwarden zijn. Zaterdag tegen De Graafschap kan een belangrijke stap worden gezet. ,,We zijn het aan de supporters verschuldigd. Het is geweldig hoe zij ons blijven steunen, ondanks het teleurstellende seizoen.” Handhaving of niet: in de zomer keert Byrne terug naar Manchester City. ,,Ik hoop de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee te maken, maar de nieuwe trainer Pep Guardiola heeft me nog niet gebeld haha.”

Tekst: Meine Stegenga
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)