058-2963300
Zegeloze zaterdag voor jeugdteams SC Cambuur

Zegeloze zaterdag voor jeugdteams SC Cambuur

21 februari 2015, 21:17

De jeugdteams van SC Cambuur konden geen winst noteren. De onder-14 ploeg verloor terwijl de D-pupillen een punt pakten.

MVV C2 4-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (7.), 2-0 (12.), 2-1 Sil Bos (16.), 3-1 (45.), 4-1 (64.)

opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee (36.Pieter Abe de Jong), Sil Bos, Jens van der Heide (36.Chiel Kuiper), Feike Zijlstra, Kevin de Vries, David Kazimier (21.Koen Kribben), Rik de Boer, Deno Alejo, Kian Visser (45.Mark van der Meer), Bart Kooistra (45.Job Zwager).

De verre uitwedstrijd in Maastricht leverde de onder-14 ploeg van SC Cambuur geen punten op. “Wij waren niet goed en ik heb niet genoten van ons spel. We leken en waren erg duf en dan zit je niet lekker in de duels en in alles wat er gebeurt,” zei trainer Michiel Buursma. De ploeg keek dan ook snel tegen een 2-0 achterstand aan. Dankzij Sil Bos kwam de geelblauwe formatie terug in de wedstrijd. De verdediger dribbelde het strafschopgebied binnen en besloot zijn actie met de aansluitingstreffer. Buursma: “Het was geen hele beste wedstrijd maar door dat doelpunt begonnen we toch met perspectief aan de tweede helft.”

“Die was wel beter dan de eerste helft. We kregen een aantal kansen maar uiteindelijk won de tegenstander verdiend.” De leeftijdsgenoten van MVV voegden nog eens twee doelpunten toe en wonnen met groot verschil. “Zij wachtten af en profiteerden van onze fouten. Die waren er dan ook legio. MVV heeft dat klasse uitgespeeld.” Na de 4-1 was Cambuur niet meer bij machte om iets te creëren. Vanwege de voorjaarsvakantie hebben de spelers nu een paar dagen vrijaf. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Willem II C2 op het programma.

SC CAMBUUR D1 1-1 FC EMMEN D1
0-1 (45.), 1-1 Jorn Jongsma (50.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Andries Venema, Willem de Boer, Milan de Koe, Maurice Lap, Tobias Hoogstra, Quinten Lamsma, Bas Verbree, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Milan Smit. Wissels: Brett Minnema, Jorrit Miedema, Xanthi Dijkstra, Youri Sletering, Dylano van Dijk.

Voor de tweede maal dit seizoen heeft SC Cambuur D1 niet weten te winnen van FC Emmen. “Een lastige tegenstander,” noemde trainer Elwin van Keulen de Drentse opponent. “Een wedstrijd tegen Emmen vraagt ook iets anders dan dat je bijvoorbeeld tegen AZ speelt.” Toch kreeg de thuisploeg genoeg kansen om de overwinning binnen te slepen. Jorn Jongsma miste in een een tegen een situatie met de doelman, een bal werd vanuit een hoekschop van de doellijn gehaald en daarnaast werden diverse schoten vanaf de zestien gelost. “Ze werden gedwongen om de eigen goal te verdedigen en deden dat dan ook vol overtuiging,” zag Van Keulen.

Na rust kwam de tegenstander wat opzetten. Eerst greep doelman Levi de Ron nog goed in maar uit de tweede kans was het met een kopbal wel raak. Van Keulen: “Toen moest er bij ons wel wat gebeuren. We gingen een versnelling hoger spelen.” Na een afgeslagen vrije trap werd Jorn Jongsma bediend door Milan de Koe: 1-1. “Een wedstrijd als deze is best een waardevolle les. De fysieke druk is groter en dan is het lastiger om het spel te maken. Het gelijkspel is teleurstellend maar net zo’n belangrijke ervaring als dat je een wedstrijd wint,” aldus Van Keulen.

Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 5-1 Sparta Rotterdam A1
Alphense Boys B1 0-5 FC Groningen B1
FC Groningen B2 2-2 Willem II B2
Zeeburgia C1 0-2 FC Groningen C1
FC Utrecht C2 0-1 FC Groningen C2
FC Groningen D1 1-1 FC Twente D1