058-2963300
Jeugdexponent Iwan Henstra zet handtekening onder eerste contract

Jeugdexponent Iwan Henstra zet handtekening onder eerste contract

26 september 2023, 16:00

Er is wederom een speler uit de Jeugdopleiding van SC Cambuur die een contract heeft afgedwongen. Het gaat om de nog maar 16-jarige Iwan Henstra, die zich voor dit en komend seizoen (tot 2025 en met een optie voor nog een seizoen) heeft verbonden aan de Leeuwarder volksclub.

Henstra, geboren in Surhuisterveen, is een pijlsnelle vleugelaanvaller die zowel op rechts- als linksbuiten uit de voeten kan. Officieel zit de linkspoot nog bij SC Cambuur Onder 18, maar inmiddels speelt hij zijn wedstrijden voornamelijk bij Onder 21 en was hij begin deze maand al trefzeker in het oefenduel van het eerste elftal tegen Eredivisionist PEC Zwolle.

“Mooi nieuws voor Iwan en zeker ook voor onze Jeugdopleiding,” zo steekt technisch directeur Etiënne Reijnen van wal. “Met alle talenten die doorbreken val ik enigszins in herhaling, maar we kunnen als club echt trots zijn op de stappen die er binnen de opleiding zijn gezet. Iwan is daar opnieuw een sprekend voorbeeld van en hij heeft laten zien over veel talent te beschikken. De volgende stap is nu om dat verder te ontwikkelen richting het eerste elftal.”

Van harte proficiat en zet hem op, Iwan!

Foto’s: www.dijksmedia.nl