058-2963300

Jeugdopleiding RVO FC Groningen/SC Cambuur behaalt nationale status

30 april 2015, 13:16

Woensdag 29 april is de gezamenlijke jeugdopleiding van SC Cambuur en FC Groningen gecertificeerd door de KNVB met de ‘nationale’ status. De jeugdopleiding RVO FC Groningen/SC Cambuur is beoordeeld door middel van het Kwaliteit & Performance Model (K&P-Model) van de KNVB. In dit model zijn er vier statussen onder te verdelen, namelijk: lokaal, regionaal, nationaal en internationaal.

“We zijn trots dat we hier onderdeel van mogen zijn, de nationale status behalen was het door ons gewenste niveau. Vanuit hier willen we gaan werken naar de internationale status, het liefst binnen drie jaar,” vertelt Elwin van Keulen, technisch jeugdcoördinator bij SC Cambuur. De behaalde status komt mede voort uit de investeringen van SC Cambuur, die de afgelopen twee jaar in de gezamenlijke jeugdopleiding zijn gedaan.

De review vond plaats in Groningen. Er werd getoetst op onderdelen als Beleid & Bestuur, Technisch en Ondersteunend Kader, Accommodatie en Innovatie & Kennisdeling. De jeugdopleiding RVO FC Groningen/SC Cambuur kreeg positieve beoordelingen op de structuur van de opleiding: ‘Wat we in het beleidsplan zagen, hebben we teruggezien in de praktijk’. Ook de scouting voor het team werd benoemd, deze was innoverend omdat er veel ontwikkeling en beweging te zien is.

Elwin van Keulen: “Vanuit SC Cambuur zijn we heel trots dat we samen met FC Groningen dit certificaat hebben mogen ontvangen. Er is een positieve samenwerking en we zouden graag samen nog meer willen groeien.”

Foto: Elwin van Keulen samen met Paul Raveneau, Hoofd Opleidingen FC Groningen