058-2963300

Jeugdopleiding SC Cambuur ontvangt ruim 20.000 euro van supporters

12 februari 2015, 15:26

De jeugdopleiding van SC Cambuur is één van de gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij. SC Cambuur ontving woensdag tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Loterij een schenking van ruim 20.000 euro. Bij de VriendenLoterij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. De helft van de lotprijs gaat hier direct naartoe. Vaak kiezen deelnemers ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub via de VriendenLoterij een financieel steuntje in de rug te geven.

De jeugdopleidingen gebruiken de schenking onder andere voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. In totaal verdeelde de VriendenLoterij ruim 3,4 miljoen euro onder de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs. Nog nooit werd zo’n hoog bedrag bij elkaar gebracht door de fans.

Ook meespelen om de club te steunen en bovendien kans te maken op mooie prijzen? Ga dan snel naar deze pagina: https://eredivisie.vriendenloterij.nl/cambuur-speel-mee-code.

Maatschappelijk Partner Eredivisie
Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Michiel Verboven, Managing Director VriendenLoterij: “Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie geven wij kinderen bewust een steuntje in de rug, zodat ze een goede basis hebben voor de toekomst mochten ze het betaalde voetbal niet halen. Ook gebruiken de Eredivisieclubs onze bijdrage om maatschappelijke activiteiten te organiseren in wijken en op scholen in de buurt, zodat kinderen gezonder gaan eten en meer bewegen.”