058-2963300
Jeugdspeler Erald Krasniqi naar AZ

Jeugdspeler Erald Krasniqi naar AZ

7 mei 2020, 16:16

Deze zomer verruilt jeugdspeler Erald Krasniqi SC Cambuur voor de jeugdopleiding van AZ Alkmaar. De speler uit Sneek stond in belangstelling van meerdere clubs na zijn uitstekende prestaties en ontwikkeling bij SC Cambuur. De mogelijkheid tot overgang van een jeugdspeler naar een andere Betaald Voetbal Organisatie is middels het poolreglement van de KNVB geregeld. SC Cambuur ontvangt van AZ dan ook een gepaste opleidingsvergoeding per opleidingsjaar.

In het seizoen 2017/2018 startte Krasniqi bij SC Cambuur waarna een officiële overgang van ONS Sneek het seizoen daarop volgde. In deze jaren ontwikkelde de talentvolle aanvaller zich in razend tempo, wat onder andere tot een voorselectie bij het Nederlands Elftal Onder 15 leidde. Aan het eind van de eerste seizoenshelft werd de 14-jarige Krasniqi doorgeschoven naar SC Cambuur Onder 17 om zijn ontwikkeling te blijven stimuleren en zijn werklust en discipline te belonen. Het debuteren in de definitieve selectie van Oranje Onder 15 op het vierlanden toernooi in Spanje (februari 2020) en de selectie voor de interlands tegen België O15 waren een fantastisch vervolg.

Trainer Fedrik Houtstra: “Natuurlijk is het voor Erald een fantastische kans en beloning om de stap te maken naar de nationale top bij AZ. Voor ons als jeugdopleiding en club is het natuurlijk dubbel dat een talentvolle speler uit eigen regio naar een andere club vertrekt. Maar we zien het vooral als een groot compliment voor onze opleiding dat een speler zich zo ontwikkelt bij SC Cambuur dat hij zich in de kijker van de nationale top en het Nederlands Elftal speelt.”

SC Cambuur wenst Erald ontzettend veel succes en plezier toe in zijn verdere ontwikkeling bij AZ.

Foto: www.cambuurimages.nl