058-2963300
Jeugdspeler Niels ten Veen uitgenodigd voor selectiewedstrijd Nationale Onder 15 Future

Jeugdspeler Niels ten Veen uitgenodigd voor selectiewedstrijd Nationale Onder 15 Future

1 november 2017, 10:40

SC Cambuur speler Niels ten Veen is door de KNVB uitgenodigd voor een selectiewedstrijd voor de Nationale Onder 15 Future groep. Op dinsdag 7 november 2017 vindt deze selectiewedstrijd plaats bij VV de Meern. Aan deze activiteit doen 34 spelers uit de Onder 15 leeftijd mee van de verschillende Betaald Voetbal Organisaties uit Nederland.

De KNVB selecteert voor verschillende leeftijdsgroepen een nationale selectie waarmee interlands gespeeld worden en er gepresteerd moet worden. Naast deze selectie wordt ook een ‘Future-groep’ samengesteld die interlands gaat spelen tegen Future teams van andere landen. Hiervoor worden spelers geselecteerd die bijvoorbeeld aan het eind van het jaar jarig zijn of op een latere leeftijd in hun groeifase komen. Deze spelers hebben namelijk een fysieke achterstand waardoor ‘op dit moment’ presteren voor deze spelers moeilijker is. Echter worden deze spelers wel gekenmerkt als talent en zou het talent op de langere termijn wel tot een interessante speler kunnen uitgroeien voor Nederland.

Niels ten Veen is de tweede jeugdspeler van SC Cambuur die in korte tijd is uitgenodigd voor een selectiedag van een Nationale KNVB selectie. Daan Visser hoort binnenkort wat de uitslag is van de twee selectiedagen die hij heeft gehad bij O14 Nationaal.

Foto: www.dijksfotografie.nl