058-2963300
Jeugdspeler Wiebe Kooistra (16) tekent eerste profcontract

Jeugdspeler Wiebe Kooistra (16) tekent eerste profcontract

30 juni 2023, 18:00

De inkt is droog en daarmee staat Wiebe Kooistra officieel onder contract bij SC Cambuur. Een bijzonder moment voor de nog maar 16-jarige spits, die zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor de komende twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

Kooistra maakte in de zomer van 2020 de overstap van Harkemase Boys naar de jeugdopleiding van SC Cambuur en kwam uit voor respectievelijk de Onder 16 en Onder 18 van de Leeuwarder volksclub. Bij SC Cambuur Onder 16 kroonde hij zich tot topscoorder en afgelopen jaar was hij een vaste waarde in Onder 18.

Hoofd Opleiding Fedrik Houtstra is vanzelfsprekend trots dat er weer een speler doorbreekt vanuit de Jeugdopleiding: “Dat is zeker waar we het voor doen, al moet dit nog maar het begin zijn voor zowel ons als opleiding als Wiebe zelf. Hij heeft zich in de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld en dat blijft ook het doel voor het komende seizoen. Hierbij is het feit dat hij deze voorbereiding al mag aansluiten bij het eerste natuurlijk een geweldige leerschool.”

Veel succes en op naar meer, Wiebe!

Foto: Cambuur Media