058-2963300
Jeugdteams SC Cambuur bekeren succesvol

Jeugdteams SC Cambuur bekeren succesvol

18 oktober 2014, 20:42

Bekersuccessen vandaag voor de jeugdteams van SC Cambuur. De onder-14 ploeg won op Urk terwijl de D-pupillen in de poulefase ook hun tweede duel in winst omzetten.

URK C2 2-4 SC CAMBUUR C2
0-1 Chiel Kuiper (17.), 0-2 Mark van der Meer (22.), 1-2 (29.), 2-2 (44.), 2-3 Mark van der Meer (47.), 2-4 Job Zwager (60.)

opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee, Sil Bos, Jens van der Heide, Rik de Boer, Job Zwager (65.David Kazimier), Kevin de Vries (36.Koen Kribben), Pieter Abe de Jong, Chiel Kuiper (48.Deno Alejo), Mark van der Meer, Kian Visser (48.Thimo Stroop).

“We kwamen in deze wedstrijd aan voetballen toe en we speelden goed en verzorgd positiespel. Eigenlijk speelden we ook voortdurend op de helft van de tegenstander,” vertelde trainer Michiel Buursma over de eerste helft. De ploeg uit Leeuwarden kwam sterk uit de startblokken. Na fantastisch breed leggen van Kian Visser kon Chiel Kuiper de score openen. Buursma: “Ook na die eerste treffer bleven we gefocust en waren we scherp in de duels.” Vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Mark van der Meer die buiten bereik van de doelman doel trof. Uit een hoekschop kwam de thuisploeg nog voor rust terug in de wedstrijd.

Door een fout in de opbouw kwam Urk negen minuten na rust langszij. “We lieten ons door dit doelpunt niet van de wijs brengen. We bleven lekker voetballen en creëerden zowel op het middenveld als in de aanval overtalsituaties.” Het was wederom Mark van der Meer, ditmaal op aangeven van Koen Kribben, die scoorde voor Cambuur. Job Zwager besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd. Noemenswaardige kansen konden daarna niet meer genoteerd worden. “Ik vind dat we een prima wedstrijd op de mat hebben gelegd. Dit is weer een mooie stap,” aldus Buursma.

Na de wedstrijd werd in een restaurant op Urk, en onder het genot van een portie kibbeling, afscheid genomen van Tjerk Stienstra. Stienstra was jarenlang grensrechter bij diverse jeugdteams van SC Cambuur en verliet de jeugdopleiding aan het begin van dit seizoen.

FC EMMEN D1 0-1 SC CAMBUUR D1
0-1 Milan de Koe (60.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Milan de Koe, Willem de Boer, Andries Venema, Bas Verbree, Jhondly van der Meer, Tobias Hoogstra, Quinten Lamsma, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Jorrit Miedema. Wissels: Levi de Ron, Dylano van Dijk, Martijn Ferwerda, Milan Smit, Youri Sletering.

Ook in het bekertoernooi heeft SC Cambuur D1 de ongeslagen status behouden. Na de zege op SC Genemuiden D1 werd nu ook FC Emmen D1 aan de kant gezet. Daardoor is plaatsing voor de knockoutfase wel erg dichtbij gekomen. In de slotminuut bracht Jorrit Miedema de bal in de zestien waarna Milan de Koe binnen kon knikken. “Dat doelpunt was een enorme opluchting en de ontlading bij zowel de spelers als bij ons op de bank was groot. Door dit doelpunt is de uitgangspositie toch weer anders geworden,” zei trainer Elwin van Keulen.

“In een week waarin onregelmatigheid heerste was het best moeilijk om zo vroeg in Emmen te spelen. De spelers hadden maandag vrij, dinsdag moesten we vroeg vertrekken voor een toernooi in Haaksbergen en waren we laat thuis. Woensdag was wederom een vrije dag, op donderdag hadden we een lange dag in het eigen stadion en op vrijdag waren ze weer vrij. Met zo’n patroon is het toch lastig voor te bereiden op een wedstrijd,” aldus van Keulen. In Haaksbergen eindigde SC Cambuur D1 van de twaalf deelnemende teams op een mooie zesde plaats. Een oefenwedstrijd tegen FC Volendam werd op donderdag met 0-3 verloren.

In de eerste helft had geelblauw het meeste balbezit. De ploeg kreeg een tweetal goede kansen en was daarnaast een aantal malen gevaarlijk via scrimmages. Van Keulen: “Echt opbouwen in een hoog tempo lukte ons niet. We speelden de bal vaak rond zonder het idee te hebben om vooruit te spelen. En als we dat wel deden dan was de aanname bij een volgende speler vaak niet goed. Daarnaast zochten we te weinig de diepte. Eigenlijk kabbelde de eerste helft wat voort.”

Ook na rust was het spelbeeld hetzelfde. Maar het duurde dus lang voordat er daadwerkelijk gejuicht kon worden. Van Keulen zag dat dat ene doelpunt wel de ban brak. “Want toen zochten we wel snel de diepte en konden we meer doelpunten maken. We speelden nog ongeveer vier minuten door en daarin tikte de doelman de bal net over en raakten we de paal. Als je niet lekker speelt dan is het toch knap als je een wedstrijd als deze kunt winnen.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 0-2 AZ A1
FC Groningen B2 4-0 NEC/FC Oss B1
Hoogezand D1 0-8 FC Groningen D1
WVV D1 0-3 FC Groningen D2