058-2963300
Jeugdteams SC Cambuur besluiten winnend het seizoen

Jeugdteams SC Cambuur besluiten winnend het seizoen

7 mei 2016, 20:27

Zowel de C-junioren als de D-pupillen wisten tijdens de laatste competitieronde de volle buit te pakken.

HEERENVEENSE BOYS C1 2-5 SC CAMBUUR C1
0-1 Bart Kooistra (9.), 0-2 Bart Kooistra (33.), 1-2 (34.), 2-2 (35.), 2-3 Bart Kooistra (57.), 2-4 Kevin de Vries (64.), 2-5 Jorn Jongsma (68.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Maurice Lap (36.Martijn Ferwerda), Sil Bos, Thimo de Jong (31.Willem de Boer), Feike Zijlstra, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Quinten Lamsma (36.Koen Kribben), Deno Alejo (36.Jhondly van der Meer), Bart Kooistra, Youri Sletering (36.Jorn Jongsma).

Een zware maar mooie week werd door SC Cambuur C1 in stijl afgesloten. “We hebben een prachtige week in Engeland gehad,” zei trainer Michiel Buursma. “Na een reis van zeventien uur gingen we hard onderuit tegen Sheffield United. Daarna hebben we een aantal stadions gezocht en speelden we ook nog tegen Liverpool. In die wedstrijd waren we wel frisser. We kwamen met 2-1 voor maar konden de winst helaas niet over de streep trekken.” Het werd 2-2 en na een lange terugreis moesten de C-junioren alweer aan de bak voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Buursma: “We waren aardig vermoeid en dat zag je ook terug aan ons spel. Taktisch begonnen we waardeloos want we stonden verkeerd. Die fase was dan ook voor hun en ze hadden zo maar met 3-0 voor kunnen staan.” Dat gebeurde niet en het was juist Bart Kooistra die Cambuur aan de leiding bracht. Kooistra maakte vlak voor rust ook de tweede treffer maar het ging alsnog mis. “Na die tweede treffer maakten we veel individuele fouten waaruit zij overigens twee klasse goals maakten.” Met een gelijke stand werd begonnen aan de tweede helft.

Daarin werd de geelblauwe formatie in het zadel geholpen. De Friezen kregen een rode kaart en daar profiteerde Cambuur van via wederom een doelpunt van Kooistra. Kevin de Vries en Jorn Jongsma maakten een handvol doelpunten vol. In de slotminuut kreeg Heerenveense Boys ook nog een tweede rode kaart. “Ondanks dat we niet top speelden hebben we de wedstrijd wel naar ons toegetrokken. Ik had verwacht dat we voor deze wedstrijd fitter zouden zijn maar dat was niet zo. We waren niet hartstikke goed maar uiteindelijk hebben we wel een prima overwinning behaald,” aldus Buursma.

SC CAMBUUR D1 3-0 FC EMMEN D1
1-0 Steyn Potma (23.), 2-0 Bas Verbree (32.), 3-0 Gregory Daraji (60.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Jort van der Meulen, Bas Verbree, Floris Smand, Dylano van Dijk, Tobias Hoogstra, Matthias Nartey, Daan Visser, Bjarn Zorgdrager, Milan Smit, Steyn Potma. Wissels: David Huistra, Stef Tjalma, Martijn de Rooij, Gregory Daraji, Max Faber, Milo Postma, Niels ten Veen.

Het wordt een spannende week voor SC Cambuur D1. Volgende week wordt beslist welke teams gaan degraderen uit de Eerste Divisie. De ploeg uit Leeuwarden is daarbij afhankelijk van de resultaten van de twee concurrenten, De Graafschap en Almere City FC. Cambuur klom vandaag boven de degradatiestreep door zelf te winnen terwijl het de concurrentie zag verliezen. “We hadden invloed om zelf een overwinning te boeken en dat is gelukt,” zei trainer Elwin van Keulen. “Nu hadden we van de tegenstander ook niets te duchten. Ze kwamen zeer moeizaam van de eigen helft af.”

“Onze organisatie stond goed en vandaag stonden we ook verder van onze goal te verdedigen dan normaal. We speelden zeer dominant en kregen ook de betere kansen.” Bij rust was het net al eenmaal gevonden. Milan Smit had een prima actie in petto, gaf de steekbal op Steyn Potma die oog in oog met de doelman geen fout maakte. Er volgden nog wat kansjes en mogelijkheden maar voor rust bleef het bij die ene treffer. Na rust ging het tempo nog wat omhoog en viel ook snel de tweede treffer. Een hoekschop werd door Bas Verbree uitstekend binnen gekopt.

Van Keulen: “Daarna was het een zaak van het uitspelen van de wedstrijd. We kregen nog wel wat kansjes maar die kwamen moeizaam tot stand. Uit het niets kreeg Emmen hun enige kans van de wedstrijd.” Gregory Daraji schroefde de score in blessuretijd nog verder op. Cambuur zit nu een weekje in de wachtkamer. “We zitten nu in de situatie waarbij we afhankelijk zijn van de andere resultaten. Het is spannend en ik hoop voor de club en de spelers dat we op dit niveau kunnen blijven spelen. Ik kijk terug op een prima seizoen en ben tevreden over de persoonlijke ontwikkeling van de spelers,” aldus Van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 0-4 SC Heerenveen A1
SC Heerenveen B1 2-1 FC Groningen B1
FC Groningen C1 9-0 SML C1
FC Groningen D1 2-2 Almere City FC D1
Be Quick 1887 D1 1-1 FC Groningen D2

13174048_1109515019071853_3545198888559698429_n IMG_7683(1)IMG_7644