058-2963300
Geen punten voor jeugdteams SC Cambuur

Geen punten voor jeugdteams SC Cambuur

30 november 2014, 13:01

Geen successen vandaag voor de jeugdteams van SC Cambuur. In competitieverband leden de onder-14 ploeg en de D-pupillen een nederlaag.

SC CAMBUUR C2 0-3 FC TWENTE C2
0-1 (5.), 0-2 (22.), 0-3 (64.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee, Jens van der Heide (46.Thimo Stroop), Deno Alejo, Feike Zijlstra (46.David Kazimier), Koen Kribben (36.Job Zwager), Kevin de Vries (36.Rik de Boer), Pieter Abe de Jong, Kian Visser, Mark van der Meer, Bart Kooistra.

De onder-14 ploeg van SC Cambuur heeft ook in de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie geen punten weten te pakken. “Maar het was een prima pot. We hebben gedaan wat we konden en naar onze mogelijkheden gespeeld,” concludeerde trainer Michiel Buursma. De Tukkers stonden op sportpark Kalverdijkje snel op voorsprong. Buursma: “Dat was erg jammer. We hadden de bal maar maakten de verkeerde keuzes. Maar van dit tegendoelpunt hebben we gedurende de wedstrijd wel geleerd. Later losten we vergelijkbare momenten namelijk wel goed op.”

In de tweede 35 minuten konden de leeftijdsgenoten van FC Twente pas in de slotfase scoren. “FC Twente was veel beter maar de spelers hebben elkaar geholpen en zijn tot het einde toe doorgegaan. Eigenlijk hadden we het ook wel verdiend om te scoren.” Volgende week is de laatste puntenwedstrijd van dit jaar. Dan is Almere City FC de tegenstander. “We zijn zeker van plan ons in die wedstrijd te laten zien. Als we zo spelen als vandaag dan verwacht ik een leuke wedstrijd. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken maar we moeten wel top zijn willen we een overwinning over de streep trekken,” aldus Buursma.

FC GRONINGEN D1 4-0 SC CAMBUUR D1
1-0 (41.), 2-0 (43.), 3-0 (53.), 4-0 (55.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Maurice Lap, Willem de Boer, Martijn Ferwerda, Milan de Koe, Jhondly van der Meer, Jorn Jongsma, Quinten Lamsma, Youri Sletering, Milan Smit, Dylano van Dijk. Wissels: Jorrit Miedema, Bas Verbree, Andries Venema, Tobias Hoogstra.

Het is SC Cambuur D1 niet gelukt om zich te plaatsen voor de ’topcompetitie’ in het voorjaar van 2015. Een overwinning volstond voor de geelblauwe formatie maar in Groningen was de plaatselijke FC te sterk. De thuisploeg kreeg binnen zestig seconden een grote kans om op voorsprong te komen. Daarna was het juist SC Cambuur dat voor de meeste dreiging zorgde en ook de meeste kansen creëerde. Dat zag ook trainer Elwin van Keulen: “In de eerste vijf minuten verschenen zij tweemaal voor ons doel. Meer kansen hebben ze voor rust niet gehad. Wij creëerden wel een aantal kansen. Een aantal keren gebeurde dat met een dieptebal maar soms ook uit opbouwsituaties.”

De ploeg uit Leeuwarden liet het echter na om op voorsprong te komen. Zo waren Jorn Jongsma en Youri Sletering dichtbij de openingstreffer. Milan de Koe kopte uit een hoekschop naast. Ook de Groningse doelman moest een paar keer attent zijn doel uitkomen. “Een aantal kansen verdienden het om gepromoveerd te worden tot doelpunten. Op basis van het aantal kansen en de veldverhouding was het eerste half uur in ons voordeel,” merkte Van Keulen op. “Maar als je niet scoort en geen afstand neemt dan weet je ook dat je een lastige tweede helft tegemoet gaat.”

Het tweede half uur begon voor Cambuur nog wel aardig maar de Groningers namen langzaam het heft in handen. Van Keulen: “Bij Groningen kwamen een aantal spelers in het veld die gretig waren. Maar in de eerste tien minuten kregen beide ploegen nog twee grote kansen.” In de 41ste minuut kwam het nog ongeslagen FC Groningen aan de leiding. Twee minuten later was de 2-0 ook al een feit. “Het geloof was er toen wel uit. Groningen speelde op dat moment erg goed en kwam in een flow terecht. De wedstrijd was volledig gekanteld.”

In de laatste zeven minuten incasseerde Cambuur nog eens twee doelpunten. Met een 4-0 nederlaag werd het eerste deel van de competitie afgesloten. “Dit is een hele heftige periode geweest met veel emoties. Het is vervelend dat je van de eerste naar de vijfde plaats zakt maar het is wel goed zo. De jongens hebben een ontzettend knappe prestatie geleverd. Uiteindelijk hebben we alleen maar verloren van de nummers een en twee van de ranglijst. Wat mij betreft is de eerste seizoenshelft gewoon geslaagd,” aldus Elwin van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Utrecht A1 2-1 FC Groningen A1
FC Groningen B1 1-1 De Graafschap B1
Ajax B2 5-1 FC Groningen B2
Zeeburgia C1 1-0 FC Groningen C1
FC Groningen C2 2-1 Almere City FC C2
FC Groningen D1 4-0 SC Cambuur D1
FC Groningen D2 5-1 Velocitas D1

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_4961 IMG_4970 IMG_5000