Jeugdteams SC Cambuur op dreef

26 september 2015, 20:09

Met twee winstpartijen kenden onze jeugdteams een prima voetbalzaterdag.

SC CAMBUUR C1 10-0 HOOGEZAND C1

1-0 Bart Kooistra (10.), 2-0 Feike Zijlstra (12.), 3-0 Sil Bos (18.), 4-0 Sil Bos (21.), 5-0 Jorn Jongsma (52.), 6-0 Sil Bos (59.), 7-0 Sil Bos (63.), 8-0 Milan de Koe (64.), 9-0 Sil Bos (67.), 10-0 Sil Bos (69.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Martijn Ferwerda (36.Willem de Boer), Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong (58.Maurice Lap), Jens van der Heide, Kevin de Vries, Koen Kribben (36.Quinten Lamsma), Jhondly van der Meer (51.Youri Sletering), Bart Kooistra (10.Jorn Jongsma), Feike Zijlstra.

De C-junioren van SC Cambuur behielden in de Derde Divisie de honderd procent score. Op eigen veld werd Hoogezand met een grote nederlaag naar huis gestuurd. “We begonnen direct goed en kregen wat kansen,” opende trainer Michiel Buursma. Bart Kooistra liep een kwetsuur op maar juist op het moment dat hij vervangen zou worden tekende de aanvaller voor de openingstreffer. De score liep daarna in rap tempo op. Buursma: “In de eerste twintig minuten lukte een hele hoop. De dingen die we getraind hebben, hebben we in deze wedstrijd teruggezien.”

Met name de tweede treffer, na een aanval over meerdere schijven, was van absolute schoonheid. Na de 4-0 bleef Cambuur wel een overwicht houden maar gescoord werd er niet meer. Dat was in de tweede 35 minuten wel anders. “We begonnen met veel kansen en raakten drie of vier keer paal en lat. Daarna begon de trein weer te lopen,” vertelde Buursma. In de laatste elf minuten scoorde de ploeg uit Leeuwarden vijfmaal. Met zes doelpunten was Sil Bos de grote man van deze wedstrijd. Buursma: “Uiteindelijk werd het een vrij dikke overwinning. Maar er is ook nog volop ruimte voor verbetering.”

AFC D1 1-3 SC CAMBUUR D1

1-0 (5.), 1-1 Martijn de Rooij (16.), 1-2 Xanthi Dijkstra (19.), 1-3 Floris Smand (33.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Bjarn Zorgdrager, Max Faber, Floris Smand, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Xanthi Dijkstra, Matthias Nartey, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Milo Postma, Bas Verbree, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Niels ten Veen, Gregory Daraji, Steyn Potma.

De D-pupillen verlieten Amsterdam met drie punten en daarmee werd de eerste zege van dit seizoen in de Eerste Divisie A behaald. “Dit is een overwinning die je bij kunt schrijven. In het eerste kwartier leek het daar echter niet op,” zei trainer Elwin van Keulen. “We hadden moeite om van onze eigen helft af te komen.” Cambuur stond onder druk en de thuisploeg nam een snelle voorsprong. AFC kreeg nog een aantal kansen maar doelman David Huistra redde een paar keer knap. De wedstrijd kantelde nadat Martijn de Rooij de gelijkmaker liet aantekenen. “Daarna lukte het wel om het spel op de helft van de tegenstander te verplaatsen. Zo kregen we hun keeper onder druk,” aldus Van Keulen.

Uit een vrije trap van Floris Smand zette Xanthi Dijkstra de geelblauwe formatie op 1-2. Matthias Nartey raakte met een schotpoging nog de onderkant van de lat. Na rust kregen de Amsterdammers geen vat meer op het spel van Cambuur. Uit een hoekschop van Milan Smit kopte Floris Smand raak. AFC werd in de tweede helft eigenlijk niet meer gevaarlijk. Een heel verschil met het eerste half uur toen dat AFC met verzorgd opbouwen wel lukte. Van Keulen was uiteraard een tevreden trainer: “Dit is een knappe overwinning en de jongens hebben het heel goed gedaan. Ik geniet van de progressie die de jongens elke week maken.”