058-2963300
Jeugdteams SC Cambuur uitgebekerd

Jeugdteams SC Cambuur uitgebekerd

22 november 2015, 15:36

Voor de beide jeugdteams van SC Cambuur viel dit weekeinde het doek in het bekertoernooi.

SC CAMBUUR C1 2-5 HZVV C1
1-0 Bart Kooistra (14.), 2-0 Milan de Koe (19.), 2-1 (29.), 2-2 (31.), 2-3 (51.), 2-4 (68.), 2-5 (70.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda, Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries (21.Jhondly van der Meer), Quinten Lamsma (36.Koen Kribben), Deno Alejo, Bart Kooistra (36.Willem de Boer), Feike Zijlstra.

De C-junioren van SC Cambuur verloren voor het eerst dit seizoen in een officiele wedstrijd. Op sportpark Kalverdijkje was HZVV C1 uit Hoogeveen verrassend te sterk. “Het was een goede wedstrijd waarin de tegenstander naar hun mogelijkheden uitstekend heeft gespeeld,” verklaarde trainer Michiel Buursma. In de beginfase zag het er niet naar uit dat de ploeg uit Leeuwarden zou gaan verliezen. Cambuur had de wedstrijd onder controle en dankzij doelpunten van Bart Kooistra en Milan de Koe stond het snel 2-0 voor de thuisploeg. Breekpunt was het uitvallen van Kevin de Vries die met een gebroken neus het veld in de eerste helft moest verlaten. HZVV strafte vervolgens de fouten van de geelblauwe formatie genadeloos af en maakte twee mooie doelpunten.

Buursma: “In de rust hebben we twee wissels toegepast om ons middenveld te versterken. Ook in de tweede helft hadden we het duel onder controle maar het was allemaal net niet goed genoeg. We hadden het gevoel dat de 3-2 eraan zat te komen maar we hielpen veel kansen om zeep.” Het tegenovergestelde gebeurde en juist de gasten namen de leiding. Ook daarna kreeg Cambuur volop kansen op goals maar het net kon maar niet gevonden worden. In de slotfase liep HZVV uit naar een grote overwinning. “Alle lof voor HZVV dat ons heeft weten te pakken. Ze streden om elke bal en dat werd beloond. Wij hadden veel balbezit maar konden de kansen niet afmaken. Uit deze wedstrijd moeten we een les leren,” concludeerde Michiel Buursma.

SC CAMBUUR D1 0-2 ALMERE CITY FC D1
0-1 (22.), 0-2 (55.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Bjarn Zorgdrager, Max Faber,Tobias Hoogstra, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Daan Visser, Niels ten Veen, Matthias Nartey, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Bas Verbree, Jort van der Meulen, Gregory Daraji.

Ook voor de D-pupillen van SC Cambuur is de bekercampagne voorbij. Voor de tweede maal in acht dagen was Almere City FC D1 te sterk. Toch kende de thuisploeg een behoorlijke openingsfase. “We begonnen wel redelijk maar Almere zette ons goed onder druk. Daardoor kwamen we er niet echt uit,” vertelde assistent-trainer Fedrik Houtstra. De openingstreffer voor de gasten viel ongelukkig en was voor de ploeg uit Leeuwarden ook mentaal een kleine dreun. Houtstra: “Dat doelpunt viel juist op een moment dat we langzaam iets meer aan opbouwen toe kwamen. Die goal was best een tik voor de jongens. We speelden de rest van de eerste helft uit zonder dat er veel gebeurde.”

Na rust hanteerde Cambuur veelal de lange bal. Dat leek goed uit te pakken want de geelblauwen werden daardoor ook meer dreigend. “Op het middenveld wonnen we vaker de tweede bal en daardoor kregen we ook wat kansen. Ik had het gevoel dat de 1-1 kon vallen,” aldus Houtstra. De gelijkmaker viel echter niet. De tegenstander bleef ook dreigend en uit een tegenaanval werd de bekerstrijd beslist. “De jongens zaten er flink doorheen maar gingen wel strijdend ten onder. We zijn op de goede weg maar hebben ook geen keus. Als de details een keer jouw kant op vallen kun je een wedstrijd winnen. Op dit moment missen we ook nog dat beetje ervaring om in een wedstrijd door te kunnen drukken,” aldus Fedrik Houtstra.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen C1 1-3 FC Twente C1
AZ D1 8-0 FC Groningen D1
FC Emmen D2 2-4 FC Groningen D2

IMG_4766