058-2963300
Jeugdteams SC Cambuur verspelen punten in slotminuut

Jeugdteams SC Cambuur verspelen punten in slotminuut

7 september 2014, 12:27

Op de openingsdag van de competitie was er geen winst voor de jeugdteams van SC Cambuur. Zowel de onder-14 ploeg als de D-pupillen zagen hun tegenstander in de slotminuut een cruciale treffer scoren.

PEC ZWOLLE C2 2-1 SC CAMBUUR C2
0-1 Deno Alejo (29.), 1-1 (60.), 2-1 (70.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Kian Visser, Jens van der Heide, Rik de Boer, Robert Polee (36.Sil Bos), Job Zwager (36.David Kazimier), Kevin de Vries, Koen Kribben (36.Chiel Kuiper), Mark van der Meer (36.Pieter Abe de Jong), Deno Alejo, Bart Kooistra.

De onder-14 ploeg stapte op de openingsdag van de nieuwe competitie met lege handen van het veld. Toch nam de ploeg uit Leeuwarden in de eerste helft een voorsprong. Deno Alejo onderschepte de bal en rondde vervolgens doeltreffend af. “Voor rust hadden we de wedstrijd redelijk onder controle en hebben we goed gevoetbald. We konden vrij gemakkelijk opbouwen maar wisten bijna geen kansen te creëren,” zei trainer Michiel Buursma na afloop.

Aan het begin van de tweede helft werd een foute terugspeelbal fataal voor geelblauw. Doelman Marco Kreeft moest een overtreding begaan en kreeg daarvoor een terechte rode kaart. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend waaruit de gelijkmaker volgde. “Na de rode kaart werd het erg onrustig. Maar na de gelijkmaker van Zwolle konden we toch gegroepeerd blijven verdedigen,” concludeerde Buursma. De 1-1 kon Cambuur helaas niet over de streep trekken want in de slotminuut viel alsnog de winnende voor de thuisploeg.

Derhalve een leerzaam duel voor Cambuur C2. “Onder moeilijke omstandigheden hebben de jongens goed geknokt. Daarnaast ben ik trots op de manier waarop ze gevoetbald hebben. Wat dat betreft complimenten voor de ploeg,” besluit Buursma.

SC CAMBUUR D1 2-2 ATC ’65 D1
0-1 (17.), 1-1 Youri Sletering (38.), 2-1 Xanthi Dijkstra (48.), 2-2 (60.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Maurice Lap, Willem de Boer, Milan de Koe, Bas Verbree, Jhondly van der Meer, Andries Venema, Tobias Hoogstra, Milan Smit, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Levi de Ron, Xanthi Dijkstra, Quinten Lamsma, Dylano van Dijk, Steyn Potma.

Met een puntendeling is SC Cambuur D1 het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie C begonnen. “Aan mezelf en de spelers heb ik gemerkt dat we teleurgesteld waren. Bij deze wedstrijd hadden we andere verwachtingen. Maar ATC kwam beter voor de dag dan ik verwacht had,” vertelde trainer Elwin van Keulen. De tegenstander uit Hengelo nam halverwege de eerste helft verrassend de leiding. De verdediging van Cambuur zag er daarbij niet goed uit.

De oefenmeester van Cambuur had wel een verklaring voor de achterstand bij rust. “In de opbouw maakten een aantal spelers persoonlijke fouten. Dan kun je moeilijk van de goal af voetballen.” Toch nam de thuisploeg in het laatste gedeelte van het eerste half uur wel het initiatief. Met meer lef werden ook een aantal kansen gecreëerd. Aangezien met name de rechterkant moeite had met de opbouw werd in de rust ingegrepen en werden een aantal wissels doorgevoerd.

Na rust ging het beter. Dat zag ook Van Keulen. “Er was meer strijdlust en we zorgden ook voor veel meer dreiging.” Het gevolg was dat Cambuur het overwicht ook in doelpunten uitdrukte. Uit een corner van Steyn Potma kopte Youri Sletering hard raak. Tien minuten later stond Sletering ook aan de basis van de 2-1. Uiteindelijk was het Xanthi Dijkstra die de ploeg uit Leeuwarden uit een snelle tegenstoot op voorsprong schoot. ATC ’65 zorgde voor gevaar maar Milan de Koe loste dit op middels een sliding. Aan de andere kant zag Xanthi Dijkstra een schot over de lat gaan.

Maar het ging dus toch nog mis. Trainer Van Keulen hierover: “Na de 2-1 ontstond twijfel in de ploeg of we door moesten drukken of niet. In de laatste vijf minuten hebben de spelers de wedstrijd onzorgvuldig en ongeconcentreerd uitgespeeld. Er werd foutief ingegooid en er werden teveel overtredingen gemaakt.” Na een overtreding aan de zijlijn werd de bal in de slotminuut in de doelmond gepompt. Bas Verbree wist in eerste instantie nog op de lijn te redden maar in de rebound was het alsnog raak.

Elwin van Keulen: “De spelers maakten na de gelijkmaker een geslagen indruk en we konden ook niks meer creëren. Vooraf hadden we verwacht meer uit deze wedstrijd te halen maar dat is ons niet gelukt. Complimenten aan ATC maar wij hadden wel meer moeten brengen.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
PEC Zwolle B1 4-4 FC Groningen B1
FC Groningen B2 3-0 Roda JC B2
FC Groningen C1 6-2 Vitesse C1
FC Groningen C2 2-1 Kickers Emden u15 (oefen)
FC Twente D1 2-2 FC Groningen D1
ONS Boso Sneek D1 0-3 FC Groningen D2
verslagen op www.fcgroningen.nl

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_2133 IMG_2135 IMG_2157