058-2963300

Jeugdteams SC Cambuur weer in actie

10 augustus 2014, 13:59

Na een eerste week van trainingsarbeid kwamen de beide jeugdteams van SC Cambuur voor de eerste maal na de zomervakantie weer in actie in oefenverband.

De onder-14 ploeg van SC Cambuur verbleef drie dagen lang in het Drentse Koekange. Op vrijdagavond werd gespeeld tegen Vitesse ’63 C1. Na de eerste 35 minuten stond een 2-2 tussenstand op het scorebord. Job Zwager en Kian Visser maakten telkens een achterstand ongedaan. Na rust maakte de geelblauwe formatie het verschil. Via tweemaal Deno Alejo en een treffer van Rik de Boer liep de ploeg van trainer Michiel Buursma uit naar een veilige 5-2 voorsprong.

Assistent-trainer Jan Sierksma vertelde in het kort het volgende over deze wedstrijd: “Het was een nuttige oefenwedstrijd waarin de ontwikkeling van het verdedigen zichtbaar was.”

In Hoenderloo speelde SC Cambuur D1 op een mini-toernooi waarin gespeeld werd tegen Rot-Weiss Esssen u13 en Vitesse D1. Tegen de Duitse tegenstander kwam Cambuur op een 0-2 achterstand. Dankzij Jorn Jongsma en Xanthi Dijkstra kon het veld verlaten worden met een punt. “Zij scoorden twee keer uit een counter. Bij het eerste doelpunt ging er balverlies aan vooraf en bij de tweede treffer kwam onze doelman aarzelend uit zijn doel. Wij kregen in dit duel genoeg kansen maar die werden maar mondjesmaat benut. Ik vond wel dat we fris speelden en op het veld goed samenwerkten,” verklaarde trainer Elwin van Keulen na afloop.

Vitesse D1 was vervolgens een maatje te groot. Na 2 x 20 minuten was een 0-6 nederlaag het gevolg. “Voor rust hadden we het meeste balbezit maar konden we geen grote kansen creëren. In een wedstrijd als deze ontbreekt het bij ons nog aan power en dadendrang. Dan is ook duidelijk te zien dat Vitesse over meer kracht en ervaring beschikt. Wij zitten nu eenmaal in een nieuwe fase waarin we nieuwe jongens in moeten passen. Maar we hebben een talentvol en technisch zeer vaardig team.,” aldus Van Keulen.

Progressie is nu het toverwoord bij Cambuur D1. De trainer hierover: “Over het toernooi ben ik tevreden. Het gaat er nu puur om welke stappen we de komende tijd kunnen zetten. De jongens moeten er alles uit halen, hard werken en daarnaast slimmer en feller worden. Pas als er veel energie in wedstrijden wordt gestopt dan kan het verschil met de tegenstander gecompenseerd worden. Maar je kunt dik verliezen omzetten naar winnen. Dat hebben we vorig jaar ook bewezen en heb ik ze ook verteld.”

Oefenwedstrijd:

VITESSE ’63 C1 3-5 SC CAMBUUR C2 1-0, 1-1 Job Zwager, 2-1, 2-2 Kian Visser, 2-3 Deno Alejo, 2-4 Deno Alejo, 2-5 Rik de Boer, 3-5

Mini-toernooi in Hoenderloo:

SC CAMBUUR D1 2-2 ROT-WEISS ESSEN U13 0-1 (6.), 0-2 (26.), 1-2 Jorn Jongsma (31.), 2-2 Xanthi Dijkstra (38.)

SC CAMBUUR D1 0-6 VITESSE D1 0-1 (9.), 0-2 (10.), 0-3 (26.), 0-4 (30.), 0-5 (36.), 0-6 (40.)