058-2963300
Johan Schikker nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen SC Cambuur

Johan Schikker nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen SC Cambuur

26 april 2018, 14:08

SC Cambuur heeft een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Johan Schikker zal per 1 juni van dit kalenderjaar de voorzittershamer ter hand nemen.

De in Harlingen geboren Schikker beschikt over veel bestuurlijke ervaring en is momenteel eigenaar en senior consultant van Schikker Consultancy. In deze hoedanigheid adviseert en ondersteunt hij bedrijven uit verschillende branches op bestuurlijk niveau. Daarnaast is hij nog betrokken als adviseur van de GP Groot groep in Heiloo.

In het verleden was Schikker onder meer actief als Adjunct-Directeur van Frisian Shipyard Welgelegen BV, als Algemeen Directeur van Thialf BV en maakte hij onderdeel uit van de holding directie van de GP Groot groep. Ook de voetballerij is hem niet vreemd, want liefst tien jaar lang was hij voorzitter van VV Harlingen.

Schikker is de opvolger van Ype Smid, die medio februari besloot om zijn portefeuille beschikbaar te stellen. De RvC van SC Cambuur bestaat verder uit Jan Koster, Rudy Douma en Bert Hollander.