058-2963300
Johan Wijnsma nieuwe Hoofd Jeugdopleiding SC Cambuur

Johan Wijnsma nieuwe Hoofd Jeugdopleiding SC Cambuur

17 juli 2018, 13:30

SC Cambuur heeft een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Johan Wijnsma, vorig seizoen nog hoofdtrainer van SC Cambuur O19, gaat deze rol met ingang van dit seizoen (parttime) vervullen. Het aantrekken van Wijnsma als HJO is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met het Friesland College.

Wijnsma (48) is geboren en getogen in Leeuwarden en was in het verleden onder meer actief als hoofdtrainer van Leeuwarder Zwaluwen, FVC en CVVO Lemmer. In het dagelijks leven is hij docent aan het CIOS en bij de KNVB.

Met het aanstellen van een Hoofd Jeugdopleiding heeft SC Cambuur alle centrale posities van de opleiding ingevuld en staat er een stevige basis om in de komende jaren verder te professionaliseren. Technisch manager Foeke Booy daarover: “Sinds onze jeugdopleiding weer op eigen benen staat zijn er in de afgelopen jaren enorme stappen gezet en dit is er weer één in de goede richting. Johan heeft een geweldig netwerk, beschikt over veel ervaring en is bekend met het DNA van onze bijzondere club.”

Foto: www.dijksfotografie.nl