058-2963300
Jong Ajax maatje te groot voor SC Cambuur

Jong Ajax maatje te groot voor SC Cambuur

5 mei 2017, 22:05

Waar de rest van Nederland de Vrijheid aan het vieren was mocht SC Cambuur vanavond aantreden op Sportpark De Toekomst in Amsterdam. Sowieso een weinig inspirerende omgeving, maar het geringe aantal aanwezige supporters maakte dat er niet veel beter op. Ook de einduitslag bracht geen glimlach bij de toch altijd en overal aanwezig Cambuur-supporters. Jong Ajax won het tactische steekspel met 2-1.

Met als inzet de tweede plek op de ranglijst en voor SC Cambuur vormbehoud richting de Play-Offs begonnen de mannen van Hulshoff en Slot voortvarend aan het duel. Al na een minuut liet Tarik Tissoudali het eerste schot op het Amsterdamse doel noteren.

Nadat de thuisploeg was uitgeraasd zonder echt gevaarlijk te worden kwam er een goede fase van de mannen van Hulshoff en Slot. Na een prachtig overstapje van Tissoudali stond Monteiro alleen voor de goal, maar zijn matige inzet was een makkelijke prooi voor Alblas. Niet veel later was het opnieuw Monteiro die met een vlammend schot gevaarlijk was, maar zonder het gehoopte resultaat.

Dat resultaat kwam er wel aan de andere kant. Na een aantal fraaie combinaties door het centrum was het Eiting die de bal minstens zo fraai tegen de touwen werkte: 1-0. Het werd nog erger voor de thee. Een haast perfecte counter leverde een intikker voor Cassiera op en die faalde niet.

Met Omar El Baad binnen de lijnen voor Matthew Steenvoorden zagen we een SC Cambuur dat het niet makkelijk had na de thee. De jonge Ajacieden wisten zich knap onder de druk van SC Cambuur uit te spelen en langdurig in balbezit te blijven. Werden ze daarbij echt gevaarlijk? Nauwelijks. Een inzet van Savastano was nog het meest gevaarlijk, maar zijn schot in de korte hoek kon tot een corner worden verwerkt door Zeinstra.

De eerste echt grote kans voor SC Cambuur in de tweede helft was na zo’n zeventig minuten voor Tarik Tissoudali. Hij leek na een goede actie alleen nog maar te hoeven intikken, de keeper lag al languit, maar uit balans kon hij de bal net niet genoeg kracht en richting meegeven.

Het was wel de inluiding van een sterke fase voor SC Cambuur. Twee minuten later was het namelijk Sander van de Streek die dicht bij een treffer was, maar zijn schot ging net naast. Ook Barto mocht het een keer proberen na een steekpass van Erik Bakker, maar de volley met links kwam recht in de handen van de sterk keepende Ajax-goalie.

Vlak voor tijd was het wel raak voor SC Cambuur. Na een goede loopactie van Ricardo Kip en dito pass werd Martijn Barto gevloerd in de zestienmeter: strafschop. En dat soort buitenkansjes laat aanvoerder Erik Bakker nooit liggen. Het was te laat voor nog een gelijkmaker, maar de verdiende eretreffer was in ieder geval nog daar.

SC Cambuur mag zich nu op gaan maken voor de Play-Offs. Hierin is het als beste geplaatst van alle Jupiler League clubs en staat het in een tweeluik in de 2e ronde tegenover MVV Maastricht.

De eerste wedstrijd zal gespeeld worden op donderdag 18 mei om 19.45 uur in Maastricht. De return is op zondag 21 mei in het Cambuur Stadion (aftrap 14.30 uur).

Opstelling Jong Ajax: Alblas (c); Dankerlui, Lartey Sanniez, Leon Bergsma, Mauro Savastano; Carel Eiting, Thulani Serero (’90 Walian), Noussair Mazraoui (62′ Bay); Vaclav Cerny, Mateo Cassierra en Pelle Clement

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra; Jordy van Deelen, Matthew Steenvoorden (46′ El Baad), Robbert Schilder, Marvin Peersman; Erik Bakker (c), Jamiro Monteiro, Sander van de Streek; Stefano Lilipaly (78′ Kip), Jergé Hoefdraad (65′ Barto) en Tarik Tissoudali

Scheidsrechter: M. Pérez

Scoreverloop: 31′ Eiting 1-0, 41′ Cassierra 2-0, 88′ Bakker (p)

Gele kaarten: Cerny (Jong Ajax), Bakker (SC Cambuur), Peersman (SC Cambuur), Bergsma (Jong Ajax)

Toeschouwers: 616

Foto: www.dijksfotografie.com