058-2963300

Jong SC Cambuur verliest in doelpuntrijk duel

7 maart 2016, 20:53

Jong SC Cambuur is de voorjaarscompetitie slecht begonnen. Het verloor na een veelbelovende opening met 3-5 van Jong Excelsior. De nederlaag was onnodig. Cambuur was over het algemeen de betere ploeg, maar gaf de doelpunten te gemakkelijk weg. Zeker in de eerste helft was de thuisploeg de baas. Dat resulteerde al na elf minuten in een 2-0 voorsprong. Xander Houtkoop tekende voor de openingstreffer en gaf voor de tweede goal de beslissende pass waaruit Delvechio Blackson scoorde. Excelsior deed wat terug (2-1), maar Houtkoop vergrootte het gat opnieuw met twee doelpunten door een mooie pass van Jamiro Monteiro te verzilveren: 3-1

Echter, nog voor de rust kwamen de Kralingers op gelijke hoogte. Eerst was er een lepe kopbal van oud-Cambuurspelere Michiel Hemmen en vervolgens werd geklungel in de defensie van de thuisclub doeltreffend afgestraft. In de tweede helft deed Excelsior wat er op de bus van de Rotterdammers stond: ‘strijden en winnen’. Ze scoorden twee keer en daar stond van Cambuurzijde een fraaie inzet van Monteiro op de paal tegenover. Excelsior miste ook nog een strafschop.

Jong SC Cambuur: Krul, Schootstra (30. El Baad 81. Klos), Anderson, Dammers, Blackson, Boutzamar, Monteira, Berisha (69 Velder), Houtkoop, Van Warven, Van der Putten.