058-2963300
Jong Cambuur pakt volle winst op bezoek bij Jong Ado Den Haag

7 maart 2017, 11:39

Jong Cambuur heeft afgelopen maandagavond een belangrijke 0-3 overwinning geboekt op de beloften van Ado Den Haag. In het Kyocera stadion zegevierde de formatie van trainer Dennis van der Ree door doelpunten van Rutger Etten en tweemaal Xander Houtkoop. Eerder dit seizoen werd thuis nog een 1-4 nederlaag geleden tegen Jong Ado Den Haag.

Na 7 minuten spelen was het Cambuurspeler Delvechio Blackson die zorgde voor het eerste gevaar aan de Leeuwarder zijde. Hij zag zijn inzet echter uiteen spatten op de lat. Even daarvoor had Ado Den Haag met een schot op de paal al de eerste mogelijkheid van de wedstrijd gecreëerd. Na 15 minuten spelen was het wél raak. Op aangeven van Achraf Akhamrane wist Rutger Etten met een bekeken wippertje de 0-1 achter de Ado-doelman te werken. Vlak voor rust werd Cambuur in het zadel geholpen door Ado-verdediger Trevor David. Nadat Houtkoop de diepte in was gestuurd zag David zich genoodzaakt om aan de handrem te trekken. Hij vloerde Houtkoop en mocht daardoor vervroegd de kleedkamers opzoeken nadat arbiter Erwin Blank hem de rode prent toonde.

Vlak na rust bracht Xander Houtkoop Cambuur op 0-2. Na een goede pass van Daan Boerlage omspeelde hij de keeper en schoot hij de bal beheerst tegen de touwen. Ado Den Haag probeerde het hierna nog wel maar was niet in staat om met 10 man op te botsen tegen de 11 van Cambuur. Na 55 minuten spelen gooide Xander Houtkoop de wedstrijd in het slot. Nadat hij wederom vrij werd gespeeld kon hij alleen op de Ado-doelman af stomen en de 0-3 op het scorebord zetten. Deze stand bleek tevens de eindstand van de wedstrijd.

‘’We speelden een wedstrijd waarbij we defensief goed stonden en voorin dreigend waren, iedereen voerde zijn taken goed uit en dat heeft geleid tot de overwinning’’, aldus Cambuurtrainer Dennis van der Ree.

Door deze overwinning klimt Jong Cambuur naar de 5e plek in de competitie. Volgende week dinsdag 14 maart staat de volgende wedstrijd voor Jong Cambuur op het programma. Tegenstander in het eigen Cambuur Stadion is dan nummer 3 van de ranglijst Jong Excelsior. Deze wedstrijd start om 18.30 uur. Zoals altijd is de toegang gratis en zijn supporters meer dan welkom!

Opstelling Jong Ado Den Haag: De Boer, David, Asmelash, Berends, Haddachi, El Mahdioui, Trybull, El Khayati, Becker, Schouten en Wolters.

Opstelling Jong SC Cambuur: Pieter Bos, Djavan Anderson, Delvechio Blackson, Jordy den Hoedt, Nino van dan Beemt, Cody Claver, Farshad Noor, Daan Boerlage, Achraf Akhamrane, Rutger Etten en Xander Houtkoop.