058-2963300
Jong SC Cambuur zet Jong Feyenoord aan de kant

2 oktober 2017, 17:47

Het beloftenteam van SC Cambuur heeft maandagmiddag de aanstormende talenten van Feyenoord met 2-0 verslagen. Dat was verdiend, daar was geen speld tussen te krijgen. De jongens van Dennis van der Ree waren de hele wedstrijd de meerdere en in de fase na rust zelfs dominant en dat terwijl het Jong Feyenoord van Roy Makaay en Jan Wouters aantrad met spelers als Nieuwkoop, Nelom, Van Beek en Basacikoglu.

In de eerste helft kregen Robertha en Etten van de thuisclub een paar opgelegde kansen en moest Feyenoord-doelman Bijlow alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. In het tweede bedrijf lukte hem dat niet meer toen na een oogstrelende aanval Jordy van Deelen de 1-0 binnenschoot. Vier minuten later was het al 2-0. Rutger Etten benutte een strafschop. In de slotfase wist keeper Pieter Bos met paar een prima reddingen de aansluitingstreffer te voorkomen.

De publieke belangstelling mocht er zijn, de West-tribune was uitstekend bezet. Bovendien waren er veel scouts op dit treffen afgekomen. Pikant détail: bij Cambuur speelde Ibrahim Touré mee, bij Feyenoord stond zijn broer Cheick in de basis.

Opstelling SC Cambuur: Bos, Van Deelen, Touré, Van den Beemt, Claver, Schols, Van Haaren, Smeets (52. Boutzamar), Conraad, Robertha en Etten.