058-2963300

Jong Groningen/Cambuur doet goede zaken in Leeuwarden

3 november 2014, 14:54

Een lekkere temperatuur, een miezerig weertje, kortom: ideale omstandigheden voor een voetbalwedstrijd. Jong FC Groningen/ SC Cambuur moest  in het  Cambuurstadion winnen van Jong PEC Zwolle om in de race te blijven voor een plek in de kampioenscompetitie. En dat deed het team van Jan Bruin en Casper Goedkoop. Eigenlijk was het treffen al binnen het half uur beslecht.

De thuisclub, met Cambuurspelers Harm Zeinstra, Erik Bakker, Michiel Hemmen, Mart Dijkstra, Berend Jan Schootstra en na de rust ook nog Oebele Schokker in de gelederen, had aanvankelijk geen kind aan de Zwollenaren. De bezoekers, met onder anderen Kevin Begois, Wout Brama en Mustafa Saymak, stonden al na negen minunten met 1-0 achter door een  prima goal van Hristiyan Denkovski. PEC raakte nog wel de lat boven Zeinstra, maar keek na 22 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan toen Bakker een vrije trap in de korte hoek krulde en Jafar Arias het laatste zetje gaf. Arias was een minuut later opnieuw trefzeker, nu met een fraai schot. Michiel Hemmen tikte vlak voor de rust een voorzet prima door en Arjen Hagenauw zorgde voor de afronding: 4-0. Wedstrijd gespeeld, buit binnen. In de slotfase redde Saymak de eer voor de Zwollenaren, 4-1.