058-2963300

Jong Groningen/Cambuur wint en is mede-koploper

10 februari 2015, 21:58

Het Beloftenteam van FC Groningen/SC Cambuur heeft maandagavond een klinkende overwinning behaald op de Beloften van de Graafschap. Het werd 4-0 in het Cambuurstadion. Dankzij die zege nestelden de jongens van Casper Goedkoop en Jan Bruin zich aan de top, een positie die moet worden gedeeld met FC Utrecht dat thuis verloor van Jong Volendam.

De zege van de thuisclub pakte groter uit dan aanvankelijk mocht worden verondersteld. Cambuur/Groningen was weliswaar de bovenliggende partij, maar de jonge superboeren gaven redelijk tegengas. In de duels was Groningen/Cambuur echter sterker en de kansen voor de thuisclub, met uitblinker Sebastian Steblecki en de solied achterin spelende Berend Jan Schootstra, waren groter. Na een kwartier opende Jong Groningen/Cambuur de score. Juhinho Bacuna werd keurig vrijgespeeld en met een bekeken schuiver was het 1-0. Er ontspon zich een levendige wedstrijd met de mooiste kans voor de thuisclub. Zo zorgden halverwege de tweede helft Donovan Slijngard en Steblecki op onnavolgbare wijze voor de voorbereiding, maar was Boutzamar net niet in staat de bal binnen te knikken.

Na ruim een uur veranderde het spelbeeld. Een overtreding van Graafschap-keeper Jordi van de Kracht buiten de zestien werd met rood bestraft. Hij werd vervangen door Pim te Loeke, een neef van oud-Cambuurkeeper Robbert te Loeke. Die hield een kwartiertje stand, maar kreeg toen de Cambuur/Groningen-wals over zich heen. Het begon bij Hristiyan Denkovski. Zijn eerste balcontact leidde meteen tot 2-0. Drie minuten later werd het 3-0 door diezelfde Denkovski en bijna in de zelfde minuut (de 87-ste) maakte Bacuna zijn tweede treffer: 4-0.

Foto: www.dijksfotografie.com