058-2963300
Jong SC Cambuur door zege in top

Jong SC Cambuur door zege in top

2 mei 2016, 21:07

De Beloften van SC Cambuur hebben maandagavond met speels gemak gewonnen van de aanstormende talenten van PEC Zwolle. Het werd 4-0 in een goed gevuld Cambuur Stadion. Dat laatste kwam mede door een actie van winkelcentrum De Centrale die tweehonderd kinderen en begeleiders had uitgenodigd.

Door deze overwinning plaatsten de Beloften van Cambuur zich in de top van de Reservecompetitie naast de piramide. Dat houdt onder andere in dat volgend seizoen weer de derby tegen de Beloften van sc Heerenveen en -ook niet onaardig- tegen die van Feyenoord op het programma staan.

De Beloften van SC Cambuur waren de hele wedstrijd de betere. De jongens van Dennis van der Ree en Arne Slot speelden enthousiast en verzorgd voetbal gelardeerd met veel creativiteit. Werkelijk in gevaar kwam de ploeg zelden. Wanneer dat dreigde stond keeper Harm Zeinstra op zijn post. Hij hield zijn doel op die momenten stijlvol schoon. In de eerste helft was Wessel Dammers met een gerichte kopbal dichtbij de openingstreffer, maar Kevin Begois redde prima. Het was uitstel van executie. Eerst ging Constansia met de bal aan de haal in het strafschopgebied. Na een paar onnavolgbare acties was het 1-0.

PEC verdubbelde de score al snel na rust door een eigen goal. Vervolgens deed aanvoerder Boutzamar een duit in het zakje door een voorzet van Constansia in één keer op z’n slof te nemen. Ondanks de rode kaart van Blackson bleef SC Cambuur de baas op het veld en dat beeld werd onderstreept in blessuretijd door een goal van Schols: 4-0.

SC Cambuur: Zeinstra, Schootstra, Dammers, El Baad, Blackson,  Overgoor (60. Van Iperen), Constansia, Boutzamar (60. Schols), Hassan (60. Magan), Van Warven, Van der Putten.

Foto: www.dijksfotografie.com