058-2963300
Jong SC Cambuur onderuit tegen Jong ADO Den Haag

13 september 2016, 10:35

Jong SC Cambuur is er niet in geslaagd om de goede reeks uit de oefenwedstrijden mee te nemen naar de competitie. Na het eerdere verlies tegen Jong SBV Excelsior (2-0) was gisteravond Jong ADO Den Haag een maatje te groot. Na negentig minuten voetballen stond de eindstand van 1-4 op het scorebord.

Onder toezien van een kleine tweehonderd supporters werd er om 18.30 uur afgetrapt in het Cambuur Stadion. Na een veelbelovend begin van Jong SC Cambuur nam Jong ADO Den Haag snel het initiatief in de wedstrijd over. Dit leidde na twintig minuten tot een 0-1 voorsprong door een benutte penalty van Aschraf El Mahdioui. Na deze treffer ging het snel, Dennis van der Heijden scoorde tweemaal binnen drie minuten, en zette daarmee de stand op 0-3. Aan de kant van Jong SC Cambuur was Tyrone Conraad nog wel dicht bij de gelijkmaker. Na een mooie combinatie werd zijn stift echter doorzien door de doelman.

Na de rust startte Jong SC Cambuur met een tegenoffensief, maar hierbij konden de Leeuwarders niet voorkomen dat Van der Heijden zijn derde van de avond maakte. Omar el Baad deed tien minuten voor tijd nog wel iets terug, en maakte het enige doelpunt van de avond voor de thuisploeg.

Door deze nederlaag staan de mannen van Slot en Van der Ree na twee wedstrijden in de Reservecompetitie Poule A nog met lege handen. Op 26 september mogen de beloften weer aantreden in competitieverband. Dan is in Kerkrade om 18.30 uur Jong Roda JC de tegenstander.

Opstelling Jong SC Cambuur: Bos, Den Hoedt, El Baad, Bosz, Houtkoop, Schilder, D. Bakker, Boerlage, Gouriye, Hemmen, Conraad.

Opstelling Jong ADO Den Haag: Ebuehi, David, Bakker, Hevel, Otter, Amatkaryo, El Mahdioui, Van der Heijden, Atay, Marengo, De Boer.