058-2963300

Jong SC Cambuur in spektakelstuk langs Jong PEC Zwolle

24 november 2015, 11:07

Het publiek was gisteravond de grote winnaar bij het duel tussen Jong SC Cambuur en Jong PEC Zwolle. Maar ook de spelers van de Cambuur-beloften konden na het rechtzetten van een 1-3 achterstand een glimlach niet onderdrukken. Na negentig minuten vermakelijk voetbal stond er uiteindelijk een 5-3 eindstand op het scorebord.

Jong SC Cambuur begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 8e minuut door een doelpunt van Delvechio Blackson terecht op voorsprong. Die voorsprong kon meer dan eens worden uitgebouwd, maar Berisha en Steblecki mikten respectievelijk naast en op de lat. Aan de andere kant verzilverde Stef Nijland de eerste echte Zwolse kans en was het pardoes weer gelijk. Vlak voor rust werd het nog erger, toen diezelfde Nijland een vrije trap binnenschoot.

Na de rust was het spelbeeld onveranderd, maar dankzij een rake penalty van Lazic stond het tegen de verhoudingen wel 1-3 voor Jong PEC Zwolle. Nog geen vijf minuten na de strafschop kon Jong SC Cambuur in de persoon van Sebastian Steblecki weer wat terug doen en werd de aansluiting gevonden. Invaller Rowdy van der Putten bewees daarna zijn waarde als spits en zorgde met twee echte spitsendoelpunten voor de Leeuwarder voorsprong. Het slotakkoord was voor Daniël van Warven, die van buiten de zestien de doelman van de blauwvingers wel heel fraai passeerde.

Doelpunten: Blackson (8′), Nijland (29′), Nijland (45′), Lazic (56′, pen), Steblecki (60′), Van der Putten (71′), Van der Putten (80′), Van Warven (90′)

Opstelling Jong SC Cambuur: Wilpstra, Hassan, Janzen, Blackson, Vytas (Van Warven), Boutzamar, Masek, Steblecki, Rosheuvel (Constancia), Berisha (Van der Putten) en Houtkoop.

Volgende week komen de beloften wederom in actie in het Cambuur Stadion. Dan staat de Beloftenderby tegen sc Heerenveen op het programma. Kaarten voor deze kraker zijn voor slechts € 3,- te koop bij de administratie van het stadion.