058-2963300

Jong SC Cambuur onderuit in Den Haag

3 november 2015, 9:18

De beloften van SC Cambuur waren gisteravond niet opgewassen tegen de elf van Jong ADO Den Haag. Door doelpunten van Korte (2x), Alberg en Kanon werd het in het Kyocera Stadion 4-0.

Hierbij moet wel gezegd worden dat de formatie waarmee ADO aan de aftrap verscheen voor het leeuwendeel bestond uit jongens van het eerste. Zo waren onder andere Beugelsdijk, Alberg, Kristensen, Gorré, Marengo en Korte van de partij.

En alhoewel de eindstand misschien anders doet vermoeden boden de mannen van Van der Ree en Slot na een iets mindere beginfase goed partij. Sterker nog; na de theepauze leek het er qua spelbeeld en kansen sterk op dat de Leeuwarders terug in de wedstrijd zouden komen. Saïd Hassan was met een poeier op de paal misschien nog het wel het dichtst bij, maar het mocht helaas niet zo zijn. Toen niet lang daarna Alberg een vrije trap fraai verzilverde en in extremis Kanon nog een penalty binnenschoot was het lot van SC Cambuur bezegeld.

In de slotfase kreeg El Baad nog een rode prent te zien van de scheidsrechter, nadat hij het Korte moeilijk maakte voor de goal van Krul.

Opstelling Jong SC Cambuur: Krul, Van Warven, El Baad, Blackson, Janzen (c), Boutzamar, Schols (Hassan), Masek, Steblecki, Van Roeden (Constansia) en Houtkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com