058-2963300
Jong SC Cambuur op schot tegen Team Prestige Sports

28 juli 2016, 16:02

In het eigen Cambuur Stadion mochten de beloften van SC Cambuur vanmiddag aantreden tegen Team Prestige Sports, een team samengesteld door een managementbureau gericht op het begeleiden van talentvolle spelers. Eerder deze week wist Team Prestige Sports nog verrassend te winnen van Jong FC Twente.

De wedstrijd tussen Jong SC Cambuur en Team Prestige Sports werd donderdagmiddag onder perfecte omstandigheden gespeeld. Gesteund door het mooie weer en trouwe aanhang, schoten de beloften uit de startblokken. Na tien minuten was het Nygel Velder die de score opende. De aanvaller schoot na een mooie aanval hard binnen. Na het doelpunt regende het kansen voor de Leeuwarders, toch was het Team Prestige Sports dat op 1-1 kwam. Na een ongelukkige actie van doelman Pieter Bos, was het Burak Dogan die de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen. Na het doelpunt van de gasten veranderde er niks aan het spelbeeld. Jong Cambuur drong aan en kwam via een mooie aanval weer op voorsprong; 2-1. Ditmaal was het Yordi Schols die vlak voor rust mocht afronden.

Na de rust wist het team van trainers Arne Slot en Dennis van der Ree de voorsprong snel uit te breiden. Een van richting veranderd schot werd uiteindelijk als laatste geraakt door Yordi Schols. Na het doelpunt van Schols was het verzet bij de tegenpartij gebroken. In rap tempo liepen de beloften van SC Cambuur uit naar een 5-1 voorsprong. Weer waren het Schols en Velder die de trekker over mochten halen. Een officieuze hattrick voor Yordi Schols.

In de laatste tien minuten lieten de spelers van Jong SC Cambuur zien niet snel tevreden te zijn. De score liep in deze periode op tot maar liefst 8-1. Het was nogmaals Nygel Velder die zijn productie van de middag opkrikte tot 4 doelpunten. Tussendoor was het middenvelder Daniël van Warven die ook zijn doelpunt mee wist te pikken. Hiermee doorbrak het talent de tweemansshow van Velder (4 doelpunten) en Schols (3 doelpunten).

Trainer Arne Slot was na afloop tevreden over het optreden van zijn ploeg. Waar de beloften in de eerste paar minuten nog ‘te enthousiast’ van start gingen, werd de wedstrijd daarna al snel gecontroleerd. Dit resulteerde in een grote uitslag in combinatie met fraaie acties.

Opstelling SC Cambuur: Pieter Bos; Jordy den Hoedt, Nino van der Beemt, Willem Gootjes, Yordi Schols, Milan Vissie, Achraf Akhamrane, Daniël van Warven, Tyrone Conraad, Rowdy van der Putter en Nygel Velder