058-2963300
Jong SC Cambuur overklast Heerenveen en plaatst zich voor bekerfinale

Jong SC Cambuur overklast Heerenveen en plaatst zich voor bekerfinale

3 april 2018, 21:02

Het was ongekend genieten vanavond in het Cambuur Stadion. Jong SC Cambuur stond daar onder toeziend oog van zeker duizend supporters in de beloften derby tegenover Jong sc Heerenveen. Het werd een galavoorstelling van de mannen van Dennis van der Ree. Na negentig minuten vermakelijk voetbal stond er een 6-0 eindstand op het scorebord.

Was Heerenveen dan misschien met een jeugdelftal naar Leeuwarden afgereisd? Nee, integendeel. Op het wedstrijdformulier prijkten onder andere de namen van Veerman, Van Amersfoort en Rojas. Spelers die regelmatig actief zijn voor het eerste elftal. Op het veld was daar echter niks van terug te zien. Jong SC Cambuur was in alles de baas en liep voor rust al uit naar een 4-0 voorsprong. Rutger Etten (2x), Toure en Van Haaren namen de productie voor hun rekening.

Na de thee was er na zo’n 8 minuten spelen een vervelend moment toen Noureddine Boutzamar net te laat was met zijn tackel en daarop de rode prent kreeg te zien van scheidsrechter De Vries. Een wel heel zware straf voor een vergrijp dat eerder ongelukkig dan gemeen was. Jong SC Cambuur ging echter door waar het gebleven was en Jurjan Mannes zette na een uur spelen de stand op 5-0 vanaf de stip. De mooiste treffer van de avond moest dan nog komen. Invaller Yordi Schols probeerde het maar eens van ruim 30 meter en schoot de bal op fabelachtige wijze binnen. Een geweldig slotakkoord van een minstens zo geweldige voetbalavond.

Met deze zege heeft Jong SC Cambuur zich geplaatst voor de finale van de bekercompetitie voor beloften. Tegenstander in deze finale is PEC Zwolle, de loting gaat bepalen wie de thuisspelende ploeg gaat zijn.

Opstelling Jong SC Cambuur: Bos; Den Hoedt, Van den Beemt, Monsma, Toure; Boutzamar (c), Mannes, Etten; Kallon, Conraad en Van Haaren.

Foto: www.dijksfotografie.nl